Anticimex · Publicerad 2 mars 2020

Vi söker en redovisningsekonom till Anticimex Försäkringars redovisningsfunktion. Den består idag av 4 personer, varav en redovisningschef. Vi söker dig med intresse för, och gärna erfarenhet av försäkringsredovisning. Tjänsten är placerad på Anticimex huvudkontor i Liljeholmen, Stockholm och tituleras försäkringsekonom.

Försäkringsbolaget står inför en hel del spännande uppdrag framöver. Företaget är i tillväxt och expanderar utanför Sverige. Tjänsten är en utvecklande tjänst där du, förutom månatlig redovisning och rapportering, också kommer att vara drivande i olika projekt och utredningar.

Vi använder ekonomisystemet IFS9 och arbetar mycket i Excel. Bolaget har månadsvisa bokslut och rapporterar till koncernen i Cognos.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:
  • Ansvarig för månadsvis redovisning och rapportering från filialer och övrig utlandsverksamhet. Omfattar bland annat försäkringsrelaterade poster så som premier, premiereserver, skador och skadereserver.
  • Kontaktperson gentemot utlandsverksamheten gällande frågor som rör redovisning, rapportering och uppföljning.
  • Bidra i månadsvisa bokslut, koncernrapportering, analyser och avstämningar.
  • Bidra i den kvartalsvisa rapporteringen till Finansinspektionen och SCB.
  • Driva förslag-, förbättrings- och förändringsprojekt inom dina ansvarsområden.
  • Medverka i andra projekt inom avdelningen.
  • Medverka i ad hoc analyser av verksamheten
Tidigare erfarenhet

Vi söker dig som har en ekonomexamen från högskola, eller motsvarande, och har ett antal års relevant erfarenhet från andra bolag eller revisionsbyrå. Du har goda kunskaper i redovisning och kan arbeta både med detaljer och mer övergripande frågor. Du har mycket goda kunskaper i Excel, samt förmåga och intresse för att på djupet lära dig att använda ekonomisystemet. Erfarenhet av och intresse för försäkringsredovisning är starkt meriterande.

Personliga egenskaper

Som person är du är engagerad, trygg och jobbar för samverkan på arbetsplatsen. Du är strukturerad, pålitlig och trivs med att samarbeta i ett team, samtidigt som du självständigt kan föra arbetet framåt. Du ska kunna arbeta i en föränderlig miljö.

Placeringsort; Stockholm

Om Anticimex Försäkringar

Anticimex Försäkringar ingår i Anticimex-koncernen som har verksamhet i 18 länder och är ett av världens största bolag inom skadedjurskontroll, men också med betydande marknadsandelar inom matsäkerhet, fuktkontroll, besiktningstjänster och brandskydd. Anticimex Försäkringar har sin tyngdpunkt på den svenska marknaden men finns också i ytterligare fem länder. Försäkringsbolagets roll är att utveckla och sälja försäkringsprodukter inom koncernens expertområden, där ett försäkringsupplägg skapar ytterligare värde för kunden. Vi är det tionde största sakförsäkringsbolaget på den svenska marknaden. I tillägg till boendeförsäkringar är vi marknadsledande inom överlåtelseförsäkringar i samband med villatransaktioner.

På 1930-talet var ungefär hälften av lägenheterna i Sverige angripna av vägglöss. Anticimex, som betyder "mot vägglus", grundades därför 1934 och erbjöd redan då försäkring. Då kallades det garanti - om vägglössen kom tillbaka, kom Anticimex tillbaka utan extra kostnad. Mycket har hänt sedan dess och idag är vi en internationell koncern med växande marknadsandelar i Europa, USA, Australien bland flera. Av de över 5 000 anställda i koncernen finns ca 1 500 i Sverige varav 55 i försäkringsbolaget. Att vara ett relativt litet bolag, sett till antalet medarbetare, i en stor koncern gör att vi kan dra nytta av både små- och storbolagsfördelar.


I denna rekryteringsprocess samarbetar Anticimex Försäkring AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Anette Wickholm på telefon 070-712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Vänligen observera att det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Tänk på följande innan du skickar in din ansökan

Enligt GDPR-lagstiftningen bör vissa personuppgifter hanteras extra försiktigt och vi ber er därför att undvika följande personuppgifter i era ansökningshandlingar; information kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Säkerställ också att ditt namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV så att vi snabbt kan komma i kontakt med dig.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga