Arbio · Publicerad 4 maj 2021

Inledning
Vår projektledare går vidare och vi behöver nu hitta en ny duktig och driven kollega som ser sig själv som en ambassadör och som trivs i en självständig roll där du samtidigt har mycket interna och externa kontaktytor.

Rollen är mycket central och du förväntas vara lyhörd och agera som central punkt med fokus på det bästa för våra medlemsföretag.

Hur ser en vanlig dag ut?
I rollen som Projektledare är det du som är ansvarig projektledare och sammankallande för ett antal olika branschgrupper inom Grafiska Företagen. Du planerar aktiviteter, kallar till möten och driver arbetet framåt tillsammans med medlemsrepresentanter för respektive grupp.

I rollen ligger även omvärldsbevakning och arbetet kring att vara uppdaterad och informerad om vad som är aktuellt i branschen för att kunna ge den service som medlemmarna förväntar sig. Du driver olika projekt både regionalt och/eller nationellt utifrån ämnen som kommer upp i respektive grupp och planerar och deltar i olika mässor och aktiviteter. Du driver branschens frågor inom områdena:
Marknad, Kompetensförsörjning, Näringspolitik och Nätverkande. Dina dagar varierar men fylls oftast av följande uppgifter:
  • Du bygger nätverk med företag och organisationer som har en relation till branschen.
  • Du besöker och har kontinuerlig kontakt med medlemsföretag.
  • Du samarbetar med lokala externa parter såsom gymnasie- och högskolor.
  • Du arrangerar och medverkar i aktiviteter såsom temadagar och utbildningar.
  • Du håller i möten och gör presentationer.
  • Du svarar på remisser och rapporter som gäller dina ansvarsområden.
  • Du arbetar aktivt för att rekrytera nya medlemmar.
  • Du medverkar till utvecklingen av arbetssätt och rutiner och du samarbetar vid behov med andra delar av organisationen.
  • Du ansvarar för att bidra med information till Grafiska Företagens nyhetsbrev och tidning.
  • Du säkerställer att Grafiska Företagens webbinformation är korrekt uppdaterade inom ditt ansvarsområde.
Vem söker vi?
Vi söker dig som har arbetat som projektledare i 2-5 år och som har en högskole - eller universitetsutbildning. Har du erfarenhet från grafisk design, kommunikation eller teknikföretag så är det ett plus men inget krav. Det är viktigt att du tidigare har arbetat med mindre och större arrangemang, så som konferenser eller andra mötesforum.

I din roll så är det viktigt att du är en ”självstartare” som gillar att driva projekt från ax till limpa.

Du har ett eget inre driv och en initiativförmåga som gör att du ofta ligger steget före och ser vad som behöver göras innan andra. Du har en positiv attityd och bemöter alltid människor i din omgivning på ett professionellt och trevligt sätt. Du uppskattar att ha många kontaktytor och du är bra på att skapa relationer.

Du är en strukturerad person som uppskattar att ha många olika projekt på gång samtidigt och trivs att fungera som en samlingspunkt. De projekt du startar följer du även upp och ingen detalj är för liten för dig. Det viktiga är att ni kommer framåt och att verksamheten utvecklas.

I din roll så kommunicerar du med många olika typer av människor och du är en duktig presentatör som med lätthet får fram ett budskap. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, innehar körkort då du reser ca 30-50 dagar per år och du har en mycket god digital förmåga och teknikförståelse.

Om Arbio AB och Grafiska Företagen
Arbio AB är servicebolaget för Föreningen Sveriges Skogsindustrier (Skogsindustrierna), Grafiska Företagens Förbund (Grafiska Företagen), Trä- och Möbelföretagen (TMF) och Gröna arbetsgivare som är fyra av ett femtiotal medlemsorganisationer inom Svenskt Näringsliv. Arbio AB ägs av de fyra föreningarna.

Som servicebolag tillhandahåller Arbio service till medlemsföretagen i form av rådgivning, förhandlingsstöd, utbildning, omvärldsbevakning, nätverksbygge, hjälp vid myndighetskontakter och viss annan service inom branschrelaterade frågor. Föreningarnas ekonomi, IT, HR och medlemsregister hanteras av Arbio. All personal som arbetar för de fyra föreningarna inklusive VD i respektive förening är anställda i Arbio AB.

Grafiska Företagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för grafisk industri och företräder ca 450 medlemsföretag med ca 14 000 anställda som utvecklar, förpackar och distribuerar budskap för hela samhället.

Grafiska Företagen ska bidra till medlemsföretagens konkurrenskraft så att de kan mäta sig med de ledande grafiska företagen i Europa i fråga om teknik, marknadsföring och lönsamhet. Kort sagt: vi verkar för en långsiktig och god utveckling av den grafiska branschen och våra medlemsföretag.

Grafiska Företagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för grafisk industri.
Vi har ca 400 medlemmar med ca 12 000 anställda. Företagen är till större del tryckerier och företag som skapar förpackningar.

Nyfiken på att veta mer?
Arbio och Grafiska Företagen har sina lokaler på Storgatan 19. Du blir anställd av Arbio AB men du arbetar för och representerar Grafiska Företagen i ditt dagliga arbete.

I den här rekryteringen samarbetar Arbio och Grafiska Företagen med The Pace/Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Clara Forsberg, clara.forsberg@thepace.se eller Christina Stenbeck, christina.stenbeck@thepace.se. Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi tar tyvärr inte emot ansökningarna via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på www.thepace.se och du får då svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
9 maj 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Underkategori
Koordinator

Inga fler liknande jobb tillgängliga