Arriva Sverige · Publicerad 17 nov 2021

Är du en analytisk och driven Financial Controller som vill arbeta i ett större internationellt bolag? Arbetar du som Financial Controller eller som senior redovisningsekonom och har mycket goda redovisningskunskaper? Det finns nu en möjlighet för dig som Financial Controller att bidra till utvecklingen i detta förändringsbenägna bolag. Arriva Sverige förespråkar ständigt utveckling för att möta omvärldens krav på kollektivtrafiks- och transportlösningar, något som ska återspeglas i alla anställda.

I denna roll blir du en viktig aktör på Arriva och du kommer arbeta med rapportering, likviditets forecasts och budget för balansräkningen. Du kommer även följa upp och analysera nettoskuld, Capex samt andra KPI:er.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Financial Controller:
  • Rapportera resultat och balans i HFM
  • Upprätta periodiska likviditetsforecasts
  • Upprätta forecast och budget för balansräkningen och poster under EBIT
  • Uppföljning och rapportering av nettoskuld och CAPEX
  • Uppföljning och rapportering av övriga KPI:er
  • Initiera och driva förbättringsprojekt
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har några års erfarenhet som Financial Controller eller som senior redovisningsekonom och som har en akademisk utbildning i ekonomi. Du har mycket goda redovisningskunskaper och även mycket goda erfarenheter av att arbeta med IFRS. Du är en van Excel-användare och du har erfarenhet av arbete i större affärssystem, gärna i SAP. Arrivas koncernspråk är engelska och du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper:

Som person är du driven och har lätt för att samarbeta. Du har ett analytiskt sinne och är noggrann, och du har god förmåga att driva ditt arbete självständigt. Då du bland mycket annat kommer arbeta med att förbättra processer har du även en förmåga att hitta nya lösningar och driva processer framåt på ett effektivt sätt.

Vad erbjuder Arriva dig?

I denna roll som Financial Controller får du tillsammans med kompetenta kollegor möjlighet att vara med på en spännande utvecklingsresa i ett större internationellt bolag.

Placeringsort: Sickla i Stockholm

Om Arriva:

Arriva Sverige har funnits sedan 1999 och är en del av Arrivagruppen, som är den ledande operatören inom kollektivtrafiken i Europa med säte i 12 länder. Arrivagruppen ingår i tyska Deutsche Bahn, en koncern med över 275 000 anställda i över 130 länder. I Sverige hittar du Arrivas Fordon i såväl Skåne som i de norra regionerna. Arriva Sverige driver bland annat Roslagsbanan, Tvärbanan, Saltsjöbanan samt kör buss i linjetrafik på uppdrag av bl.a. SL. Arriva Sverige hjälper 170 miljoner passagerare årligen att nå sina resmål. Arriva Sverige består idag av fyra bolag med över 4 500 medarbetare och en omsättning på mer än 3 miljarder kronor. Arriva Sverige har huvudkontor i Sickla, Stockholm där cirka 70 anställda har sin arbetsplats. Läs mer om Arrivas utmärkning som ett av Sveriges bästa karriärföretag här: http://www.mynewsdesk.com/se/arriva_sverige/pressreleases/arriva-ett-av-sveriges-karriaerfoeretag-1118660

I denna rekryteringsprocess samarbetar Arriva med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Ulrika Wallerman 08-128 56 760. Intervjuer och urval kommer ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord: "Financial Controller", "Controller"
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga