Arriva Sverige · Publicerad 31 jan 2020

Är du en driven Financial Controller som vill arbeta i ett internationellt bolag? Arbetar du som Financial Controller eller som senior redovisningsekonom och har mycket goda redovisningskunskaper? Det finns nu en möjlighet för dig som Financial Controller att bidra till utvecklingen i detta förändringsbenägna bolag. Arriva Sverige förespråkar ständigt utveckling för att möta omvärldens krav på kollektivtrafiks- och transportlösningar, något som ska återspeglas i alla anställda. I denna roll kommer du arbeta med rapportering, uppföljning av KPI:er och analyser. Med din starka kompetens inom redovisning kommer du bland annat även få driva frågeställningar och utredningar av IFRS- och skattekaraktär och göra årsredovisningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Financial Controller:
 • Rapportera resultat, balans och kassaflöde
 • Upprätta årsredovisning i enlighet med K3
 • Driva IFRS-frågeställningar
 • Uppföljning och rapportering av KPI:er
 • Säkerställa inkomst- och momsdeklarationer
 • Initiera och driva förbättringsprojekt
 • Komplexa frågeställningar avseende pensioner, särskild löneskatt, uppskjuten skatt och avsättningar enligt IFRS
 • Teamleader för Shared Service Center
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har några års erfarenhet som Financial Controller eller som senior redovisningsekonom och som har en akademisk utbildning i ekonomi. Du har mycket goda redovisningskunskaper och även mycket goda erfarenheter av att arbeta med IFRS. Du är en van Excel-användare och du har erfarenhet av arbete i större affärssystem, gärna i SAP. Arrivas koncernspråk är engelska och du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du driven och har lätt för att samarbeta. Du har ett analytiskt sinne och är självgående i ditt arbete. Då du bland mycket annat kommer arbeta med att förbättra processer har du även en förmåga att hitta nya lösningar och driva processer framåt på ett effektivt sätt.

Vad erbjuder Arriva dig?

I denna roll som Financial Controller får du möjlighet att vara med på en spännande utvecklingsresa i ett större internationellt bolag. Företaget flyttar i september till nya lokaler i Sickla.

Placeringsort: Sickla i Stockholm

Om Arriva

Arriva Sverige har funnits sedan 1999 och är en del av Arrivagruppen, som är den ledande operatören inom kollektivtrafiken i Europa med säte i 12 länder. Arrivagruppen ingår i tyska Deutsche Bahn, en koncern med över 275 000 anställda i över 130 länder. I Sverige hittar du Arrivas Fordon i såväl Skåne som i de norra regionerna. Arriva Sverige driver bland annat Roslagsbanan, Tvärbanan, Saltsjöbanan samt kör buss i linjetrafik på uppdrag av bl.a. SL. Arriva Sverige hjälper 170 miljoner passagerare årligen att nå sina resmål. Arriva Sverige består idag av fyra bolag med över 4 500 medarbetare och en omsättning på mer än 3 miljarder kronor. Arriva Sverige har huvudkontor i Liljeholmen, Stockholm där cirka 70 anställda har sin arbetsplats. Läs mer om Arrivas utmärkning som ett av Sveriges bästa karriärföretag här: http://www.mynewsdesk.com/se/arriva_sverige/pressreleases/arriva-ett-av-sveriges-karriaerfoeretag-1118660

I denna rekryteringsprocess samarbetar Arriva med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Ulrika Sjöqvist 070-166 08 60. Intervjuer och urval kommer ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord: Financial controller, Controller, Business controller, Area controller, Junior controller, Jr. controller, Sales controller, Division controller, Project controller, , Reporting controller, FP&A, verksamhetscontroller, verksamhetsekonom, divisionsansvarig, affärsområdescontroller, KPI
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga