Atea Sverige AB · Publicerad 30 apr 2021

Ateas kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg tack vare modiga medarbetare. Nu söker vi dig som är senior redovisningsekonom eller Financial Controller och har erfarenhet samt intresse av SAP. Vill du bli Ateas nästa modiga medarbetare?

Om rollen
I din roll som Financial Controller ingår du i redovisningsteamet om fyra personer. Teamet ansvarar för den interna och externa redovisningen, rapportering till koncernen, årsredovisningar samt tillämpning av redovisningsregler. I teamets ansvarsområde ligger för närvarande även att vara delaktig i förvaltning av affärssystemet Navision. Våren 2022 ska SAP S/4HANA ersätta Navision och du kommer att ha en viktig roll i denna implementering som superuser för systemet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Superuser inom SAP S/4HANA
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Löpande redovisning och avstämningar
  • Utveckling av rutiner och processer inom redovisning.
  • Supporta verksamheten med din kunskap inom redovisning och SAP
  • Delaktig i implementeringsprojektet av SAP
Du rapporterar till Redovisningschefen. Atea sitter i ljusa och moderna lokaler i Kista.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig med akademisk examen eller motsvarande med minst 3 års erfarenhet av kvalificerad redovisning från större bolag där du arbetat i affärssystemet SAP. Du har en god systemvana och du har goda kunskaper i Excel. Vidare är du flytande i svenska och engelska Har du tidigare erfarenhet från tjänsteföretag eller it-företag är detta meriterande liksom erfarenhet av Navision och systemimplementationer.

Som person är du noggrann och strukturerad med en vilja att påverka och utveckla. Vidare tar du gärna initiativ och är självgående. Inom Atea är det viktigt med samarbete och det är därför viktigt att du är kommunikativ och har lätt för att skapa relationer. Prestige är inget för dig utan du är flexibel och lösningsorienterad, laget går före jaget! Genom din analytiska förmåga har du möjlighet att lätt växla mellan helhet och detaljnivå.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart. Vi vill vara branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att på olika sätt verka för detta. Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Atea med Mpya Finance. Har du några frågor kring tjänsten så är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Allskog elin.allskog@mpya.se eller Helene Werme helene.werme@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan.

Atea vill vara "The Place To Be" och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Atea finns i sju länder i Norden och Baltikum, har ca 7 400 medarbetare, är marknadsledare i Norden och Baltikum och den näst största it-infrastrukturleverantören i Europa. Koncernen hade en omsättning på drygt 40 miljarder norska kronor 2020 och är noterad på Oslo Börs.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
22 maj 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga