Atea Sverige AB · Publicerad 29 apr 2021

Atea har samlat IT-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Medarbetare som brinner för att vara med att bygga ett bättre Sverige med hjälp av IT, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Nu söker vi en driven Business Controller med flera års erfarenhet som drivs av att arbeta övergripande med ekonomistyrning och business control på central nivå.

Om rollen
I din roll som Business Controller ingår du i ett centralt businesscontrol team om sex personer. Teamet ansvarar för verksamhetsstyrning utifrån ett finansiellt perspektiv vilket omfattar effektivisering, utveckling och förvaltning av ekonomiska modeller, processer och rutiner.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ekonomistyrning med fokus på uppsättning av ekonomiska modeller och processer för mätning och uppföljning av verksamheten
  • Tillsammans med dina kollegor arbeta med optimering av processer inom business control och analys av olika verksamhetsdelar med fokus på tjänsteverksamhet
  • Arbeta med framtagning av olika beslutsunderlag till ledningen, koncern och andra intressenter
  • Delta i olika interna och externa projekt inom ekonomistyrning
Du rapporterar till Ateas Ekonomichef. Atea sitter i ljusa och moderna lokaler i Kista.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig med akademisk examen eller motsvarande och med flera års erfarenhet av kvalificerat controllerarbete. Du har god förståelse för ekonomistyrning, analyser och uppföljning av konsultverksamhet med fokus på lönsamhet. Du har tidigare varit involverad i budget/prognosarbete och skaffat dig en god förståelse för balans- och resultaträkning. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Du har även goda kunskaper i Excel. Har du tidigare erfarenhet från tjänsteföretag eller it-företag är detta meriterande liksom erfarenhet av Power BI och/eller Qlickview.

Du är en analytisk person som har ett sinne för affären, ett eget driv och vill påverka och utveckla verksamheter. Inom Atea är det viktigt med samarbete och de är därför viktigt att du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer. Du har en förmåga att skapa struktur och ramar samt se lösningar kopplat till problemställningar och du trivs i föränderliga miljöer.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg tack vare modiga medarbetare.

Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart. Vi vill vara branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att på olika sätt verka för detta.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Atea med Mpya Finance. Har du några frågor kring tjänsten så är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Allskog elin.allskog@mpya.se eller Helene Werme helene.werme@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Atea finns i sju länder i Norden och Baltikum, har ca 7 400 medarbetare, är marknadsledare i Norden och Baltikum och den näst största it-infrastrukturleverantören i Europa. Koncernen hade en omsättning på drygt 40 miljarder norska kronor 2020 och är noterad på Oslo Börs.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
22 maj 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga