Atea · Publicerad 12 dec

Vi är svenska landslaget i IT-infrastruktur Atea har samlat IT-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Medarbetare som brinner för att vara med att bygga ett bättre Sverige med hjälp av IT, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Så för oss är det viktigt att du liksom vi lever dessa värderingar. Då detta är ett nationellt team som ska byggas inom området Innovation söker Atea denna kompetens över hela Sverige, till alla Ateas kontor. Från Malmö i söder till Kiruna i norr. Vill du vara med på denna resa? Sök redan idag då vi jobbar med löpande urval.

Arbetsuppgifter

Rollen innebär att man som arkitekt dagligen arbetar med att transformera komplexa tekniska vägval till begripliga och värdehöjande åtgärder för Ateas kunder. Detta kräver att man som kandidat har både erfarenhet och analysförmåga samt kan man kan vara såväl lyhörd som pragmatisk i sitt tillvägagångssätt. I rollen som IT-säkerhetsarkitekt inom Atea måste man gilla att ta ansvar och som person har man en hög integritet och en god förmåga att fatta beslut. I rollen ingår det att arbeta med komplexa teknik- och verksamhetsprojekt. Som IT-säkerhetsarkitekt hos Atea är din roll att hjälpa kunden hitta "rätt" säkerhetsnivå och hjälpa Atea att tillsammans med sina kunder nå Ateas vision "Vi gör Sverige säkert igen". Ateas uppdrag är att utveckla bilden av Atea som kundens digitala och hybrida partner i framtida infrastruktur samt att vi för de vertikaler vi går för ska vara centrala i kundens ekosystem. För att kunna bygga den infrastruktur som morgondagens medborgare och kunder kräver måste myndigheter, organisationer och företag kunna erbjuda moderna digitala lösningar i allt högre grad än idag. Under Atea Innovation har vi samlat våra nationella enheter inom Internet of Things, Business Intelligence, APPS och Säkerhet under ett tak. Vi kommer att utveckla branschspecifika lösningar inom ett flertal olika områden, men med fokus på Hälso & sjukvård, Retail, och Kommun.

Kvalifikationer

Du besitter en högskoleutbildning inom relevanta områden så som civilingenjör, systemvetare eller annan typ av yrkesinriktad specialistutbildning inom IT-säkerhet. Det är avgörande att du besitter en god förmåga att kommunicera och du obehindrat kan uttrycka dig på såväl svenska som engelska. Ytterligare språk är meriterande men inget krav. Inom följande områden bör du ha några års arbetslivserfarenhet bakom dig;
  • Testning av applikationssäkerhet och kodgranskning ur säkerhetsperspektiv.
  • Mjukvaruutveckling med inriktning mot IT-säkerhet med kunskap i relevanta språk (C++, Java, C#, Python, Perl, JavaScript eller motsvarande relevanta språk)
  • Molntjänster med fokus på säkerhet (Azure, AWS och Google Cloud Platform)
  • Implementation av Office365 och klassificering av information ur ett säkerhetsperspektiv
  • Identitetshantering och federation där kunskaper inom Active Directory, LDAP, SAML 2.0 och ADFS och Identity and Access Management (IAM) inom plattformar som Windows Azure och AWS är meriterande.
  • Kompetens i Linux, Windows, iOS och Android med inriktning på IT-säkerhet.
  • Vana av att upprätta säkerhetsdokumentation såsom nulägesanalyser med åtgärdsförslag.
  • Arbeta med informationssäkerhet (t.ex. informationsklassificering, riskanalys, kravhantering, affärsvärde).
Vem är du? Vi söker dig som tycker om att självständigt söka upp nya utmaningar och driva nya initiativ inom och utanför ramarna för ditt eget arbete, där du besitter en förmåga att se vad som behöver förbättras och utvecklas. Du har lätt för att förmedla information tydligt och enkelt, både i tal och skrift gentemot kollegor som kunder. Du har en god analytisk förmåga att se till helheten och prioritera utifrån övergripande strategier. Vidare drivs du av att utveckla effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem. Du behöver vara lyhörd, strukturerad och serviceinriktad och ödmjuk i din framtoning. Vidare är du driven, självgående och sporras av att ha en varierande vardag med stora och små utmaningar. Affärsmässighet är en självklarhet för dig. För tjänsten kan en begäran om registerutdrag krävas och kandidater måste därför klara myndigheternas bakgrundskontroller.

Atea erbjuder

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av IT-infrastruktur och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi är svenska landslaget i IT-infrastruktur som bygger ett bättre Sverige med it. Vill du också vara en del av landslaget?
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
6 jan
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT