Avanza · Publicerad 20 dec 2019

Om tjänsten

Avanza söker en ansvarig för Compliance till Försäkringsaktiebolaget Avanza Pension. Som Complianceansvarig kommer du att ha en självständig ställning inom Avanza Pension och rapportera legalt till bolagets VD och styrelse. Operativt kommer du rapportera till CCO och ingå i Avanzakoncernens Compliancefunktion. Funktionen består idag av sju medarbetare, vilket ger tillgång till stöd, vägledning och informationsutbyte med övriga Compliance officers inom Avanza. Du kommer även att ha ett nära samarbete med Avanza Pensions övriga centrala funktioner och Legal.

Som Complianceansvarig för Avanza Pension kommer du kontrollera regelefterlevnad i verksamheten, rapportera om brister och risker för bristande regelefterlevnad till styrelse och VD, följa upp att brister blir åtgärdade och risker minimerade, samt företräda bolaget gentemot tillsynsmyndigheter. Du utbildar personalen i de interna regelverken, samt ger råd och stöd till verksamheten i regelefterlevnad. Du kontrollerar även att alla nya produkter och tjänster som utvecklas inom Avanza Pension är i enlighet med regelverket och bevakar nya kommande regelverk och att dessa implementeras i verksamheten

Avanza Pension erbjuder så kallade depåförsäkringar, utgörande kapitalförsäkring, pensionsförsäkring och tjänstepension, kopplade till en depå i Avanza Bank där försäkringstagaren själv placerar sitt försäkringskapital i aktier, fonder och andra instrument. De centrala regelverk du behöver behärska är bl.a. Solvens 2, IDD och PRIIP.

Vi söker dig som:
  • Har ett positivt angreppssätt, är relationsbyggande och har en stark integritet.
  • Trivs med att arbeta med andra utan att göra avkall på ditt oberoende
  • Är självgående, initiativrik och van att ta ansvar
  • Har relevant akademisk examen i juridik eller ekonomi
  • Har minst sju års erfarenhet av compliancearbete inom försäkring, med tillsyn på Finansinspektionen eller relevant konsultarbete.
För att passa in och trivas på Avanza behöver du ha en stor personlig drivkraft och en positiv inställning till förändringar. Du behöver trivas med att arbeta i en verksamhet som ständigt utvecklas, där det inte alltid finns tidigare erfarenhet och rutiner att luta sig tillbaka mot, och där kundens intresse och Avanzas gemensamma mål alltid är i fokus. Du behöver vara lösningsorienterad, ansvarsfull, stresstålig och noggrann. Du behöver även trivas med att ha eget ansvar och flera olika arbetsuppgifter och projekt pågående samtidigt samt en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete.

Vi erbjuder

Tillsammans med ca 450 medarbetare kommer du att sitta centralt i Stockholm. Här får du ett spännande och utmanande jobb med stora möjligheter att påverka och med utrymme för egna initiativ. Vi gillar att ha kul på jobbet och tror att det i kombination med en hög innovationstakt, samarbete och att ständigt vara nyfikna på det senaste är ett bra recept på framgång.

Förutom att du blir en del av ett peppat gäng med ovanligt stark vi-känsla, får man lite extra på köpet. Du får bra förmåner, som extra bra kontovillkor, bolån, optionsprogram, och ett generöst friskvårdsbidrag.

Under en övergångsperiod att dela din tid mellan två kontor; på Regeringsgatan med den centrala Compliancefunktionen och på Vasagatan med Avanza Pension. Efter sommaren kommer hela Avanza sitta tillsammans på Regeringsgatan.

Ansökan

Skicka din ansökan, CV och personligt brev, genom att klicka på knappen "Ansök" nedan. Skicka gärna din ansökan snarast då urvalet sker löpande och tjänsten tillsätts så snart vi har hittat vår kandidat. Kontakta gärna Avanzas Chief Compliance Officer Anna Casselblad på telefon: 08-409 420 11 eller Avanza Pensions VD Åsa Mindus-Söderlund på telefon 070-601 88 29 om du har några frågor om tjänsten. Välkommen med din ansökan!

Erbjudanden från rekryteringsföretag/annonssäljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Avanza är Sveriges ledande internetbank för sparande och placeringar. Vi drivs av att förändra branschen genom att utmana de stora bankerna och försäkringsbolagen på den svenska sparmarknaden. Vi vill vara tjänsten som förenklar och förbättrar spararnas ekonomi och har en vision om att skapa en bättre framtid för miljoner människor. Därför står våra kunders bästa alltid i fokus, precis som det borde vara. Affärsidén är enkel - mer till dig, mindre till banken. En idé som gett oss Sveriges nöjdaste sparare 10 år i rad.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 jan 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Bank & Finans
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga