AxLoad AB · Publicerad 2 dec

Till AxLoads huvudkontor beläget vid Wennergren Center på Sveavägen söker vi nu en driven och ambitiös Group Financial Controller med intresse för koncernredovisning. Rollen innebär en unik möjlighet att vidareutveckla intresset för koncernredovisning i en internationell och framgångsrik miljö. AxLoad är en del av Axel Johnson International AB.

Huvudsakliga arbetsuppgifter i rollen som Group Financial Controller

I rollen som Group Financial Controller hos AxLoad får du möjlighet att arbeta inom hela koncernredovisningsområdet. Du ansvarar för koncernredovisning och konsolidering av ca 35 dotterbolag fördelade i 14 europeiska länder. En del av rollen utgörs också av att driva/delta i koncerngemensamma projekt inom exempelvis transfer pricing och finansiell rapportering. Som Group Financial Controller arbetar du även med att ta fram underlag och rapporter till ledningen. De flesta av bolagen är helägda men arbetet innebär även hantering av minoriteter samt koncernredovisning i samband med förvärv och försäljning av bolag. Tjänsten innefattar ansvar för att koncernbokslut och rapportering håller god kvalitet samt för utveckling och förbättring inom området. Som Group Financial Controller arbetar du även med uppföljning av utfall, prognoser och budget samt har mycket kontakter med våra dotterbolag och Axel Johnson International. Resor i tjänsten kan förekomma. Arbetet sker i koncernrapporteringssystemet Cognos Controller. Som Group Financial Controller rapporterar du till koncernens CFO.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom och har ca 3-5 års erfarenhet av liknande roll alternativt en bakgrund från revision. Erfarenhet från en internationell miljö är meriterade. Rollen kräver goda redovisningskunskaper samt goda kunskaper i koncernredovisning och koncernrapportering. Att uttrycka sig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska samt goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel är grundförutsättningar för att klara jobbet.

Personliga egenskaper

För att passa in i rollen som Group Financial Controller är det avgörande att du har ett strukturerat angreppssätt, ett naturligt driv samt har förmåga att snabbt tillgodogöra dig ny kunskap. Du har en prestigelös inställning med vilja att fånga upp såväl stort som smått i en decentraliserad organisation. Vidare är du initiativrik och analytisk med en öppen och trevlig personlighet. Rollen kräver också att du är flexibel, lösningsorienterad och serviceinriktad samt trivs med att ha många kontaktytor i hela koncernen.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AxLoad med SJR AB. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig ansöka snarast. Du söker tjänster via www.sjr.se.
Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult
Lou Sjöholm Mineur 0766-47 16 17. Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Varje dag, världen över, används AxLoads produkter och lösningar - i hamnar, på flygplatser, på fartyg, på vägar, på offshore-plattformar och i olika industriella tillämpningar för att garantera en säker och effektiv arbetsmiljö. AxLoads historia är kort men imponerande. Vi började förvärva familjeägda, europeiska företag inom lyft, förankring och lastsäkring för nio år sedan. Som delar av vår familj kan dessa företag fokusera på lönsam tillväxt. Koncernens omsättning är ca 3,2 Mdrsek och AxLoad är en del av Axel Johnson International AB, läs gärna mer om bolaget på www.axload.com. Vi tycker att mångfald är viktigt och strävar därför efter att ha en jämn könsfördelning samt en etnisk och kulturell mångfald på arbetsplatsen.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
18 dec
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller