Axfood AB · Publicerad 24 juni 2020

Axfood är Sveriges näst största aktör inom dagligvaruhandeln. Visionen är att bli ledande inom bra och hållbar mat. Är du redo att ta plats inom Axfoodkoncernen, där kunden alltid står i centrum?

Bli en av oss
Välkommen till oss på Axfood! Är du vår nya ledare och vill ta ansvaret för vår Koncernekonomifunktion? Här kommer du få möjlighet att arbeta i ett företag i ständig utveckling, vi arbetar medvetet och långsiktigt tillsammans med dig mot gemensamma mål och framgångar. Du ingår i ledningsgruppen för koncernens ekonomi- och juridikfunktion där du rapporterar till CFO. Du kommer att få stort eget ansvar där du självständigt driver och utvecklar arbetet inom Koncernekonomi-funktionen.

Det här får du göra
Vi erbjuder dig en central och viktig roll inom Axfoodkoncernen. Som Koncernekonomichef har du det övergripande ansvaret för koncernredovisningsfunktionen, samordningen av processutveckling inom ekonomi, koncernens Shared Service Center, med ca 110 medarbetare i Jönköping, samt internkontroll. Du kommer att ha personalansvar för tre direktrapporterande chefer samt en specialist. Denna centrala roll inom koncernen innehåller stort fokus på att samverka med nyckelpersoner i koncernen med syfte att förbättra, utveckla och effektivisera arbetet.

Det här förväntar vi oss
Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet från ekonomichefsarbete och koncernredovisning från börsnoterade bolag. I grunden är du civilekonom eller motsvarande, gärna med erfarenhet från revision. Du har en gedigen och dokumenterad erfarenhet från att driva det vardagliga arbetet, samt initiera och driva utvecklingsområden inom ekonomifunktionen. Tidigare erfarenhet av att leda och utveckla SSC är meriterande. Som person är du mycket trygg, empatisk och ser dig själv som en självklar ledare. Du står på en solid grund av god självkännedom, kunskap inom ditt område och en stark vilja att skapa framgång. Du drivs av förändringsarbete och att nå resultat. Du arbetar engagerat med att leda och stötta andra chefer. Vidare är du ansvarstagande, analytisk och självgående med hög integritet.

Mer information
Vi som samarbetar med Axfood i denna rekrytering är Clarify och vi ser fram emot din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag 2020-07-30. Kontakta gärna ansvariga Louise Poltoft på 070-775 99 01 eller Louise Westin 070-419 99 04 vid frågor. Vi tar endast emot ansökningar via: https://clarify.se/lediga-jobb/493-koncernekonomichef-till-axfood/. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Välkommen till Axfoodfamiljen!
Axfood är Sveriges näst största aktör inom dagligvaruhandeln med framgångsrika matkoncept som Willys, Hemköp, Tempo, Axfood Snabbgross, Handlar'n, Mat.se, Middagsfrid och Urban Deli. Vi är också delägare i Eurocash och Apohem. Bakom butiksscenen finns koncerngemensamma funktioner som affärsutveckling, ekonomi, HR, IT, kommunikation och Dagab som ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. Våra medarbetare är vårt framgångsrecept. Med passion för mat och människor, engagemang och stolthet arbetar vi tillsammans för en bättre vardag där alla kan dela glädjen för bra och hållbar mat. Axfood är noterat på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB. Delar du vår passion för mat och människor? Välkommen att göra karriär inom Axfoodkoncernen.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
12 aug 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef

Inga fler jobb från Axfood AB tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga