Bankgirot · Publicerad 27 sept

I rollen som chefscontroller kommer du att leda och inneha personalansvar för controllergruppen samt ansvara för ekonomisk analys, uppföljning och rapportering till företagets ledningsgrupp och styrelse. Du kommer även att arbeta direkt mot ett av företagets affärsområden med liknande arbetsuppgifter och delta i affärsområdets ledningsgrupp.

Organisatorisk finns tjänsten inom Bankgirots stabsfunktion och du kommer att ingå i stabers ledningsgrupp samt rapportera till CFO. Du kommer att arbeta i Bankgirots lokaler centralt vid Globen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Chefscontroller

  • Ansvar för resultatuppföljning
  • Ansvar för budget -och prognosprocessen
  • Rapportering till ledningsgrupp och styrelse
  • Leda och bygga controllerteamet för 3-4 Business Controllers
  • Aktivt delta och leda förändringsprojekt samt utveckling av processer och rutiner


Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom och erfaren controller med gedigen erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, gärna i företag inom IT, drift och förvaltning. Du har erfarenhet av personalledning och tycker om att leda och skapa resultat. Vidare är du är van vid, och föredrar att jobba i en föränderlig vardag; då det händer mycket inom Bankgirot som påverkar vårt sätt att arbeta. Du har mycket goda kunskaper i Excel och du är van att uttrycka dig väl både på svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper som samarbetsförmåga, engagemang, integritet och att du har ett strukturerat arbetssätt. Du är självklart analytisk och noggrann som person. Vi söker dig med stark egen drivkraft, är snabb i tanken, har en positiv läggning och en professionell attityd.

Placeringsort: Stockholm

Om Bankgirot

Bankgirot befinner sig i en spännande förändringsfas som innebär att vi konkurrerar på helt nya villkor. Vi vässar nu organisationen för att framgångsrikt möta utmaningen och för att ytterligare öka betalningsvolymerna i bankgirosystemet. Varje dag passerar betalningar uppgående till ca 50 miljarder kronor genom bankgirosystemet. Bankgirot är det enda girosystemet i Sverige som hanterar alla typer av betalningar, oavsett bank. Vi underlättar och möjliggör smart och effektiv hantering av betalningar - utan att hantera kontanter. www.bankgirot.se

I denna rekryteringsprocess samarbetar Bankgirot med Meritmind. För mera information är du välkommen att kontakta Erna Stamming, ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, på 070-750 22 76 eller Jenny Molander kandidatansvarig på 073-808 05 11. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan!

Under högsommaren kommer vi tyvärr inte ha möjlighet att svara på frågor kring tjänsten eller ge personlig återkoppling på din ansökan. Skulle du ha några frågor eller problem med att skicka in dina ansökningshandlingar så kan du ringa oss på 08-616 99 60.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet