Bankgirot · Publicerad 16 sept

Bankgirot är ett europeiskt clearinghus med uppdrag att leverera marknadsledande lösningar inom betalområdet som ökar kundernas konkurrenskraft. Som det enda clearinghuset för massbetalningar i Sverige har Bankgirot en central roll i den svenska betalningsinfrastrukturen och hanterar den stora merparten av denna typ av betalningar. Med betalsystemet Betalningar i realtid, som också är det betalningssystem som konsumenttjänsten för realtidsbetalningar Swish bygger på, har skapat nya möjligheter till att erbjuda helt nya sätt att betala på. Varje dag förmedlar Bankgirot upp till 100 miljarder kronor och varje timme flödar mer än 125 000 transaktioner mellan avsändare och mottagare och vi ser till att varenda krona hamnar exakt där den ska. Exempel på andra tjänster som Bankgirot tillhandahåller är elektronisk identifiering och e-faktura. Bankgirot räknas som en av de viktigaste delarna i Sveriges finansiella infrastruktur. Vi garanterar flödet.

Bankgirots verksamhet startades 1959 och sysselsätter idag cirka 240 medarbetare. Bankgirot ägs av SEB, Swedbank, Handelsbanken, Nordea, Danske Bank, Skandiabanken och Länsförsäkringar Bank.

Vill du vara del av Sveriges betalningsinfrastruktur som Inköpare hos Bankgirot?Just nu söker vi en Inköpare till gruppen Juridik och Inköp. Som inköpare har du en viktig roll då du stödjer Bankgirots organisation i beslut som rör inköp och kontrakt inom IT. Du har löpande ansvar för att avtal upprättas för alla berörda inköp samt löpande bevaka ingångna avtal både vad gäller uppsägningstid, förlängningar och omförhandlingar av befintliga avtal. Arbetsuppgifterna innefattar även att upprätthålla långsiktiga relationer med leverantörer.

Inköpsfunktionen ligger organisatorisk i en stabsfunktion inom Bankgirot.

Övergripande arbetsuppgifter:
  • Koordinera inköpsprocessen med linjens beslutsfattare och med olika stabsfunktioner, Juridik, Risk, Säkerhet och Compliance
  • Ta fram och uppdatera avtal, förhandla avtal, utvärdera leverantörer och göra större avrop
  • Utvärdera interna förslag till inköpsstrategi och förslag till externa leverantörer
Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av inköp. Meriterande är att äga specifik erfarenhet av IT, systemstöd och licensiering. Du har en akademisk examen alternativt 3 års relevant inköpserfarenhet för tjänsten. Du har goda kunskaper i Officepaketet och behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift.

Egenskaper:

Som inköpare hos Bankgirot är personligheten av stor vikt då du arbetar centralt och är ett stöd för linjen och verksamheten. För att lyckas i rollen behövs förutom erfarenhet av inköp en förmåga att kunna kommunicera och samverka. Som person är du social med integritet. Du är engagerad och prestigelös men ändå målmedveten. Du är duktig på att skapa relationer både inom och utanför företaget på ett representativt sätt. Naturligtvis är du strukturerarad och noggrann.

Bankgirot erbjuder

Som anställd på Bankgirot blir du en del av en viktig kugge i Sveriges infrastruktur. Bankgirot är en modern arbetsgivare som har en generös och flexibel arbetsmiljö där du har stora möjligheter att utvecklas och med tiden kunna prova andra roller inom Bankgirot. Vi har högt i tak där idéer och åsikter välkomnas och uppmuntras. Kontoret ligger centralt vid Globen. Tjänsten är en tillsvidareanställning med bra förmåner.

Mer om tjänsten

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa ansvarig rekryteringskonsult Lars-Christer Andersson, 073-521 65 78.

Vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se/jobb senast den 10 oktober.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Marknadsföring
Rekryteringen hanteras av
Wise Professionals AB

Inga fler liknande jobb tillgängliga