Biofood-Biolivs AB · Publicerad 23 juli 2020

Biofood söker en redovisningsekonom / administratör för att förstärka vår ekonomiavdelning

Arbetsuppgifter
Ekonomiavdelningen utgör en del av flera samarbetande avdelningar som alla arbetar i affärssystemet Pyramid där alla system såsom bl.a. redovisning, order-lager-fakturering o.s.v. är helt integrerade.
Vi har 1000-tals automatiska transaktioner varje dag, vissa i utländska valutor och det är viktigt att kunna få lättlästa, pålitliga rapporter för att driva vår ständiga utveckling i att bli bättre på allt i företaget.
Traditionellt ses ibland ekonomifunktionen som en kostnad som främst behövs för myndigheternas skull, vi ser den som en mycket viktig resurs för att konstant bygga ett ännu bättre företag.

Ekonomiavdelningen är "spindeln i nätet" som främst skapar journaler från de automatiska systemen och utför de relativt få manuella bokningar som ändå krävs trots att det mesta är integrerat.
Till arbetsuppgifterna hör även ständiga avstämningar av samtliga balanskonton, liksom att ta fram tydliga rapporter, ofta via Excel och analysprogrammet Qlik, ibland för presentation i
Powerpoint. Självklart ingår momsrapportering och övrig skatteredovisning i det löpande arbetet.

Parallellt med det dagliga arbetet är det minst lika viktigt att utveckla egna och andras rutiner för att låta affärssystemet utgöra ett allt bättre hjälpmedel och beslutsunderlag för hela företaget. Idag ligger lönehanteringen externt, och i dagsläget ser vi ingen orsak att ändra detta.

Vi vill utveckla våra rutiner runt bland annat kostnadsställeredovisning, leverantörsreskontra och finslipa vår kontoplan för att lättare kunna läsa resultat på detaljnivå. Det är därför viktigt att inte bara lära sig rutiner, utan att även bidra med att kreativt ta fram ännu bättre rutiner.

Förutom själva ekonomiarbetet har vi även behov av arbete i Excel, där vi så automatiskt som möjligt vill fylla i våra samarbetspartners excelmallar när det gäller nya artiklar etc. Det kommer även upp olika andra interna / externa ärenden som normalt löses med goda Excelkunskaper och god analysförmåga.

Profil
Du är en social och positiv person med ett intresse för både helhet och detaljer, liksom känsla för felsökning och "detektivarbete" när något specifikt behöver utredas. Vi ser gärna att du har minst 5 års arbetslivserfarenhet av redovisning på företag som har försäljning av varor med lagerhantering, och gärna liknar oss i storlek, (runt 50-500 milj i oms.) Goda kunskaper i Excel (långt över den genomsnittlige användaren) är ett krav. Kunskaper i

Pyramid är mycket meriterande, men inget krav, det går att lära sig.

Vi söker dig som:
  • gillar redovisning och att utveckla denna
  • älskar Excel och vad det kan göra i rätt händer
  • är ansvarsfull och noggrann
  • är lättlärd
  • hittar problem och sedan löser dem
  • är duktig på att prioritera och strukturera ditt eget samt andras arbete
  • talar och skriver svenska och engelska obehindrat
  • hanterar Office-paketet obehindrat, Excel långt utöver det vanliga och
  • i övrigt har bra datorvana
Tjänsteform: Tillsvidare anställning med sex månaders provanställning.
Tjänstegrad: 80 - 100 %
Arbetstid: Måndag till fredag, 8 timmar per dag vid heltid, flextid mellan kl 07:30-18:00.

Arbetet utförs på vårt kontor på Medborgarplatsen i Stockholm.
Tillträde: enligt överenskommelse
Ansök: Skicka ett personligt brev med CV, ange redovisningsekonom i ämnesraden, senast 14 September.

Vi går igenom ansökningar löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Kontakt: rekrytering@biofood.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Biofood är en importör och distributör inom livsmedels- och hälsobranschen med mer än 30 års erfarenhet och har en stark utveckling på marknaden. Vår vision är att bidra till att människor och vår jord mår bra. Vår idé är att erbjuda ett brett sortiment av ekologiska, naturliga och hållbara produkter av bästa kvalitet inom kost och hudvård – tillgängligt för alla.

Vi erbjuder rätt person en plats i ett härligt gäng på en unik arbetsplats på Medborgarplatsen i Stockholm. Förutom fast månadslön med individuell lönesättning ingår även friskvård och andra fina förmåner.
+ Läs mer om företaget

Inga fler jobb från Biofood-Biolivs AB tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga