Blocket · Publicerad Idag 08:24

Nu söker vi en Affärsutvecklare till Blockets två affärsområden Fordon och Bostad. Under perioden januari till september 2019 har rollen fokus på båda affärsområdena men kommer under andra halvåret 2019 att fokusera på Bostad i samband med att vår affärsutvecklare i Fordonsvertikalen är tillbaka från föräldrarledighet augusti 2019.

Blocket Fordon är det område som idag innefattar kategorierna Bil, Båt, Husvagnar, MC och Tunga fordon samt marknadsplatsen Bytbil.com medan Blocket Bostad är den breda marknadsplatsen för bostäder med uthyres, säljes via mäklare, utland och fritidsboende.

Din roll kommer mer specifikt att innefatta:
 • Ansvar för strategi, affärsutveckling och uppföljning
 • Ansvar för att utveckla vår affärsmodell, paketering av produkter och tjänster och prissättning
 • Ansvar för partnerskap inom vårt affärsområde och samarbetet med strategiska leverantörer
 • Omvärldsspaning, affärsanalys och utvärdering av nya affärsmöjligheter och investeringar
 • Projektledning av både strategiska och operativa initiativ
Som affärsutvecklare ingår du i affärsområdets ledningsgrupp och rapporterar till affärsområdeschef för Fordon och Bostad. Du kommer ha en central roll i planeringen av verksamheten och kommunikationen uppåt i Schibsted-koncernen. Utöver affärsutveckling kommer du att involveras i frågor som rör allt från produktutveckling och kundsäkerhet till marknadsföring och sälj. Som Affärsutvecklare på Blocket kommer du att vara drivande i att utveckla strategi och affär på kort och lång sikt. Du kommer även ha en viktig roll i att dels samarbeta tvärs affärsområden inom Blocket men också samarbeta och hitta affärsmöjligheter inom Schibsted-koncernen globalt

Vi tror även att du passar bäst in hos oss om du:
 • Har eget driv, är nyfiken, analytisk, strategisk och affärsorienterad
 • Är datadriven och resultatorienterad
 • Har vana av att arbeta med en rad olika personer och profiler såsom produktägare, utvecklare och företagsledning
 • Tycker om att hitta nya lösningar och är förändringsbenägen
 • Är självgående samtidigt som du arbetar bra i grupp
 • Behärskar engelska och svenska i tal och skrift väl
Vem är du?
Du brinner för det digitala och är intresserad av teknikutvecklingens påverkan på produkter och tjänster, företag och samhälle! Vi ser gärna att du har erfarenhet som managementkonsult eller motsvarande. Självklart är det även meriterande om du har jobbat med marknadsplatser. Du har god kunskap om ett bolags strategiprocesser och affärsprocesser och har arbetat med digitala affärsmodeller och prismodeller.

Vem är jag som ledare?
Jag som rekryterar heter Robin Suwe och är affärsområdeschef för Blocket Fordon och Bostad. Jag har varit i Schibsted i tio år och på Blocket sedan 2011. Jag brinner för kundcentrerad produktutveckling där vi balanserar behoven för branschen, konsumenten och Blocket. Som ledare är jag närvarande och stöttande utan att lägga mig i detaljer. Det är högt i tak och vi har kul på jobbet!

Vad vi erbjuder?
Vi erbjuder dig att arbeta med Sveriges största och mest folkkära marknadsplats! Vi är stolta över vårt arbete med att öka begagnathandeln i Sverige och därmed bidra positivt till vår miljö. Blocket har höga ambitioner för de kommande åren och en rad spännande möjligheter framför sig. Som Affärsutvecklare kommer du ha en viktig roll i att driva den utvecklingen framåt! Vi erbjuder även en central arbetsplats och marknadsmässiga förmåner. Vi satsar på våra medarbetare och du kommer att få ett bra förmånspaket med bl.a. sjukvårdsförsäkring, generöst friskvårdsbidrag och tillgång till vår egna massös.

Låter det som det skulle passa dig?
Skicka in din ansökan så snart som möjligt! Vi kommer att träffa kandidater löpande och rollen kan komma att tillsättas före sista ansökningsdagen, så hör av dig så snart som möjligt! Vi ser fram emot att läsa din ansökan!
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga