Blocket · Publicerad 17 jan

Vi letar nu efter en kollega att joina vårt glada gäng!

Om rollen
I rollen som Database Administrator (DBA) kommer du att ha huvudansvaret för Blockets Databaser, en ansvarsfull och självständig roll som du har stora möjligheter att själv påverka, utforma och utveckla. Du ansvarar för hårdvara, mjukvara och uppgraderingar samt drift av PostgreSQL databaser. Du kommer att ansvara för replikering, backup/restore, övervakning, optimering och att skriva och granska SQL. Du kommer att ge support till våra utvecklare, BI etc. Vi gillar att utmana oss själva och lägger stor vikt vid att det ska vara kul att gå till jobbet. Blocket är en informell arbetsplats med korta beslutsvägar.

Din profil
Du har erfarenhet av att ha jobbat med PostgreSQL i ett par år och besitter kunskap om SQL och PL/pgSQL. Du har även kunskap om Linux systemadministration och ett eller flera scriptspråk. Viktigast av allt är att du precis som vi är en glad person och har nära till skratt. Vi älskar att gå till jobbet, att jobba tillsammans och vi älskar också den work-life balance vi har på Blocket. Eftersom rollen kräver en del arbete på egen hand, så tror vi att du är självgående och ansvarstagande. Du vill ändå ha kollegor runt dig och ser dig som en öppen person.

Om oss
Blocket är ett teknikbolag och erbjuder en innovativ och avslappnad miljö i öppet landskap. Fokus ligger på att skapa en trygg arbetsplats där du kan känna dig som hemma. Vi har hackdays tillsammans med övriga Schibsted där utvecklare får möjlighet att uttrycka sin kreativitet. Vi satsar på våra anställda och tycker det är viktigt att trivas på jobbet, därför får du bland annat tillgång till förmåner såsom privat sjukvårdsförsäkring, SATS-kort och gratis massage.

Blocket är en av Sveriges mest besökta webbplatser och är därför en mycket spännande produkt att jobba med och vi ingår i Schibsted-koncernen tillsammans med bland andra Prisjakt, Aftonbladet, Hitta.se och Svenska Dagbladet. Det är också en teknisk utmaning att få Blocket att fungera eftersom sajten besöks av miljontals användare varje månad och det är mycket data att bearbeta. Just nu står vi inför många roliga utmaningar - Blocket fyller 20 år i år och du kommer få vara med om att ta fram spännande funktioner för Blockets kunder. Vi har kul ihop och bryr oss om varandra, tycker det är viktigt att våga utmana oss själva och testa nya saker. Vi är stolta över att jobba på ett företag där vi kan göra skillnad. Miljö och att skapa en hållbar framtid är något som vi på Blocket brinner för! Läs mer på http://blocketsklimatnytta.se/ som vi är väldigt stolta över.

På Blocket gillar vi olikheter- olika bakgrund och perspektiv berikar oss som arbetsplats och vår tjänst.

Låter detta intressant?
Hör av dig till oss! Vid frågor, kontakta Johan Petersson, johan.petersson@blocket.se.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga