Blocket · Publicerad 10 sept 2021

Blocket växer. Både vår affär, och vår personalstyrka. Våra ambitioner är höga och nu söker vi dig som vill vara med och skapa nästa generations marknadsplats. Som internkommunikationsansvarig kommer du vara spindeln i nätet och en viktig kugge i att coacha, inspirera och stötta organisationen. Dessutom blir du en del av en av Sveriges bästa marknadsavdelningar (ja, vi blev faktiskt nominerade nyligen) och ett värderingsdrivet bolag som varje dag bidrar vi till att minska koldioxid-utsläppen. Typ världens bästa biprodukt!

Vi är Blocket, Sveriges största och mest populära marknadsplats. Varje månad har vi cirka 12,3 miljoner aktiva användare, vilket i sin tur genererar 100 miljoner sessioner. Vi är stolta över vårt arbete att möjliggöra cirkulär ekonomi i Sverige och vårt bidrag till en positiv miljöpåverkan. Årligen sparar vi 800.000 ton växthusgaser.

Vill du få en inblick i Blockets värld? Kolla in oss på Instagram & LinkedIn!

Vad du kommer göra

Ditt huvudansvar är att driva Blockets internkommunikationsarbete framåt på både en strategiskt, taktiskt och operativ nivå med fokus på att öka engagemanget och hålla alla medarbetare informerade. I det dagliga arbetet kommer du göra allt från att fylla våra internkommunikationskanaler med relevant och engagerande innehåll till att planera och genomföra event och projekt samt tillsammans med Blocket People and Culture utveckla vårt employer brand och ansvara för våra sociala kanaler därtill.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Utveckla, implementera, leda och följa upp Blockets internkommunikationsstrategi utifrån övergripande strategi, vision och värdegrund.
 • Proaktivt och löpande producera innehåll kopplat till de olika internkommunikationskanalerna med syfte att informera, engagera och motivera medarbetarna
 • Vägleda bolagsledning/VD och övriga chefer kopplat till internkommunikation.
 • Projektleda och genomföra våra interna event tillsammans med eventbyrå.
 • Projektleda och koordinera våra interna informationsmöten, ex inbjudningar, innehåll, sammankallande, etcetera.
 • Tillsammans med People and Culture ansvara för employer branding, både agenda men också operativt arbete i olika kanaler kopplat till det, tex LinkedIn, Instagram mfl.
Vem är du?

Till den här rollen söker vi en självständig och strukturerad do:er som jobbat något eller några år som internkommunikatör och som vet vad som får folk att vilja ta del av information. Du är duktig på att anpassa innehållet efter målgruppen.

Du är bra på att uttrycka dig i både tal och skrift, är en van skribent och har mycket goda kunskaper i engelska, såväl som i svenska. Blockets företagsspråk är engelska. Du är positiv och ser lösningar där andra ser hinder. Du drivs av att bidra till Blockets lönsamhet såväl som i samhället och miljön i stort.

Som person är du trygg i din roll som kommunikatör vilket skapar förtroende. Du trivs som allra bäst i en roll där du får leda, driva, samarbeta och dessutom kombinera ett helikopterperspektiv med operativt arbete. På ett naturligt och självklart sätt kombinerar du din prestigelöshet med ett visst mått av pondus. Du har förmåga att prioritera, dela kunskap, är en tydlig kravställare och uppskattas för ditt proaktiva arbetssätt, din förmåga att samarbeta och skapa relationer.

Bakgrund/skills:
 • akademisk utbildning inom marknadsföring eller motsvarande.
 • erfarenhet från en liknande roll med ansvar för internkommunikation
 • erfarenhet från att leda projekt och interna event
 • erfarenhet av analys och optimering
 • god insikt i vad som driver engagemang
Vem är jag som chef?

Jag som kommer att bli din närmaste chef heter Tero Marjamäki och jobbar som chef för teamet PR & Editorial på Blocket. Jag försöker skapa en arbetsmiljö där entusiasm, passion och humor blomstrar. Som internkommunikationsansvarig kommer du att ha en central roll inom teamet tillsammans med mig, övriga på marknadsavdelningen och resten av Blocket. Du kommer även att ha ett mycket nära samarbete med People&Culture på Blocket när det gäller såväl strategisk agenda som genomförande av aktiviteter för såväl befintliga som blivande medarbetare. Tillsammans arbetar vi för hållbar konsumtion, smarta tjänster och digital innovation.

Är du vår nästa Blocketeer?

Ansök med CV och ett par rader om vem du är. Vi gillar olikheter - kollegor med olika bakgrund och perspektiv berikar arbetsplatsen och Blocket som marknadsplats.

Har du frågor så är du välkommen att höra av dig till caroline.flygar@blocket.se eller tero.marjamaki@blocket.se

På Blocket gör vi skillnad tillsammans och skapar en hållbar framtid!

Vi ser fram emot att att höra från dig! #LI-BLOCKET sökord: intern, internkommunikation, kommunikatör, informatör
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Från lokal prylmarknad i Skåne 1996 har Blocket-konceptet exporterats till mer än 40 andra länder - idag är Blocket, som ägs av mediekoncernen Schibsted, Sveriges största marknadsplats på nätet. Här finns dagligen cirka 600 000 saker, fordon, jobb och bostäder som annonseras ut och upptäcks av 5 miljoner besökare varje vecka. Värdet av alla annonser 2018 var 714 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP. Tack vare begagnathandeln på Blocket kan 0,8 miljoner ton växthusgaser undvikas varje år. Det motsvarar som om Stockholm stads vägar stod tomma i cirka ett år. Cirka 240 medarbetare jobbar på Blocket vars kontor finns i centrala Stockholm. Tillsammans brinner vi för begagnathandel, miljön och att vidareutveckla Blocket - en av landets största sajter. Vi är stolta miljöhjältar och trivs med varandra. Läs mer om oss på vår karriärsida.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
26 sept 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Marknadsföring
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga