Blocket · Publicerad 26 aug

Vi på Blocket behöver nu stärka upp vårt härliga gäng med en vass programmerare med fokus på backend.

Om rollen
Som backendutvecklare på Blocket kommer du att jobba mycket med att utveckla API, databasarbete samt affärslogik. Vi jobbar tvärfunktionellt och består av både frontend- och backendutvecklare samt produkt- och affärsutvecklare. Du kommer jobba nära frontendutvecklare, vara delaktig i att ta fram nya produkter samt förbättra befintlig funktionalitet på mobil och desktop. Vi gillar att utmana oss själva och lägger stor vikt vid att det ska vara kul att gå till jobbet. Blocket är en informell arbetsplats med korta beslutsvägar.

Varför jobba på Blocket?
Blocket är en av Sveriges mest besökta webbplatser och är därför en mycket spännande produkt att jobba med. Det är också en teknisk utmaning att få Blocket att fungera eftersom sajten besöks av miljontals användare varje månad och det är mycket data att bearbeta. Just nu står vi inför många roliga utmaningar och du kommer få vara med om att ta fram spännande funktioner för Blockets kunder. Vi tycker om att jobba med varandra och ser fram emot vår årliga utlandskonferens.

Din profil
Vi förväntar oss att du har jobbat minst ett par år med professionell programmering och har mycket goda kunskaper inom Python, Webtekniker (HTTP, JSON, API:er) samt SQL. Du vet hur man hanterar stora datamängder med SQL.

Vi tror även att du passar bäst in hos oss om:
  • Du gillar att jobba i grupp och att dela kunskaper med dina kollegor
  • Du har ett tydligt kvalitetstänk och gärna jobbar med automattester
  • Du jobbar prestigelöst och fokuserar istället mer på att klara av utmaningar
  • Du behärskar engelska och svenska i tal och skrift
Det är meriterande om:
  • Du har kunskaper inom C och PHP
Om Blocket
Blocket är ett teknikbolag och erbjuder en innovativ, avslappnad miljö i öppet landskap. Fokus ligger på att skapa en trygg arbetsplats där du kan känna dig som hemma. På Blocket har vi hackdays där utvecklare får möjlighet att uttrycka sin kreativitet. Vi satsar på våra anställda och tycker det är viktigt att trivas på jobbet, därför får du bland annat tillgång till förmåner såsom privat sjukvårdsförsäkring, SATS-kort och gratis massage. Blocket har som målsättning att bli Sveriges bästa arbetsplats och jobbar med ett kontinuerligt förbättringsarbete. Vi ingår i Schibsted koncernen tillsammans med bland andra Prisjakt, Aftonbladet, Hitta.se och Svenska Dagbladet. Dessutom är vi väldigt stolta över vårt miljöarbete, http://blocketsklimatnytta.se/.

Vill du jobba med din hobby tillsammans med likasinnade kollegor?
Tveka inte att söka denna tjänst! För mer information om hur det är att jobba på Blocket kolla här: blocket.se/karriar. Vid frågor om rollen eller processen, kontakta Tech Lead, jesper.ekhall@blocket.se.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
8 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Kontakt
Mejla Jesper Ekhall
Rekryteringen hanteras av
Blocket

Inga fler liknande jobb tillgängliga