Bluestep Bank AB · Publicerad 13 mars

BlueStep Bank är specialister på bolån och ett komplement till de traditionella bankerna. BlueStep erbjuder alltså ett alternativ under den period kunden av olika anledningar inte kan få lån av de flesta andra banker. Vanliga anledningar till den traditionella bankens låneavslag är kundens anställningsform och ekonomiska historik. Många människor har idag vikariat, projektanställning eller är egna företagare, men de inkomstformerna anser ofta de traditionella bankerna vara mindre säkra än inkomsterna från en fast anställning. BlueStep Bank gör en annan bedömning och har hjälpt tiotusentals människor med lån genom att utgå från den nuvarande och framtida betalningsförmågan, och inte bara titta på anställningsform och kredithistorik.

BlueStep Bank etablerades i Sverige 2005 och i Norge 2010. Sedan 2017 heter vår ägare EQT. Vårt erbjudande omfattar bolån, privatlån och sparkonton till privatpersoner. I dagsläget har vi drygt 60 000 kunder och av dem är ca 16 000 bolånekunder. Vi är över 200 anställda fördelat mellan huvudkontoret i Stockholm, Oslo och Helsingborg. BlueStep Bank har medarbetare med mycket varierande ursprung och bakgrund och vi är övertygande om att det gör oss bättre på att förstå och möta våra kunders behov!

Om tjänsten
Ditt huvudansvar kommer att innefatta backoffice- samt betalningsfrågor inom den centrala Treasury-funktionen. Rollen innehåller såväl arbetsuppgifter inom de dagliga rutinerna som uppgifter av mer varierande karaktär. I tjänsten har du följande huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Löpande backoffice- samt betalningsrutiner
 • Hantering av säkerheter (collateral)
 • Systemansvar inom ramen för ovanstående
 • Säkerställa och utveckla processer inom ovanstående områden
 • Kontaktperson gentemot externa parter i betalningsrelaterade frågor
För den rätta kandidaten finns stora möjligheter till utveckling, med såväl breddning som fördjupning inom olika Treasury-frågor. Treasury-funktionen består av fem personer. Du kommer att rapportera till Head of Treasury som ingår i gruppens CFO-funktion.

Arbetstid: Heltid
Omfattning: 100%
Startdatum: Omgående
Placering: Huvudkontoret, Stockholm

Din profil
Vi söker dig som har erfarenhet av administrativt arbete, gärna inom bank och finans.
 • Backoffice- och/eller cash management-erfarenhet
 • Kunskap om finansiella instrument
 • Systemkunskaper är meriterande (RIX, SWIFT, olika treasury-system)
 • Kunskaper kring regulatoriska krav inom bankväsendet är meriterande
 • Erfarenhet av projektarbete är positivt
 • Goda kunskaper i Excel/Office-paketet
 • Goda kunskaper i engelska
Vi tror att du som är rätt för den här tjänsten är strukturerad och noggrann. Vi tror också att du är självgående, men du uppskattar även att vara del av ett team. Ansvarskänsla och förmåga att ta egna initiativ är också av stor nytta i tjänsten.

Erbjudande
Söker du ett företag som är i framkant och där kulturen präglas av entreprenörskap och engagemang. En utmanare i en traditionell bransch som växer och som ska fortsätta göra det.
Då är kanske BlueStep något för dig. Hos oss får du möjlighet att arbeta med kollegor som står för hög kompetens och professionalitet.

Intresserad?
Klicka på ansök för att ansöka om tjänsten. Eftersom urval sker löpande får du gärna skicka in din ansökan redan idag. Vi ser fram emot att höra av dig!

Önskar du mer information eller har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Tove Svensson, HR Officer på tove.svensson@bluestep.se .
+ Läs mer om jobbet