Brainheart Energy Sweden · Publicerad 11 mars 2020

Trivs du bäst när du får vara med och professionalisera och bygga nytt? Lockas du av att arbeta i ett företag vars tydliga mål är att skapa en hållbar framtid för kommande generationer? Vi befinner oss på en snabb och spännande förändringsresa, där vi via ett högt engagemang från kollegor och en entreprenöriell företagskultur vill förändra och professionalisera energibranschen. På denna tillväxtresa behöver vi bygga en ny bolagsstruktur med nya medarbetare, som vill vara med och bygga ett marknadsledande bolag. Vi söker nu en Koncernredovisningsansvarig med ansvar för bolagets redovisning och att konsolidera de idag 10 dotterbolagen, samt tillhörande rapportering. Är det dig vi söker?

Ekonomiadministrationen sköts delvis ute på dotterbolagen, men även av en redovisningsbyrå. Som ny Koncernredovisningsansvarig ansvarar man för att skapa gemensamma strukturer och processer för redovisningen inom koncernen. Idag sköts allt i system som är anpassade för en mindre verksamhet, varför det också åligger rollen att tillsammans med CFO driva inköp av nya system. Vattenfall är majoritetsägare, vilket skapar en perfekt blandning mellan snabbhet, entreprenörskap och ekonomisk styrka. Tjänsten är placerad i Liljeholmen, där vi idag är 9 medarbetare. Som Koncernredovisningsansvarig rapporterar du till CFO. Ta chansen att få vara med och bygga ett bolag som skapar positiva visioner för framtiden!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ansvara för koncernens redovisning och konsolidering
  • Driva och utveckla processer och system för koncernredovisning och rapportering
  • Säkerställa att gällande redovisningsprinciper följs på koncern- och bolagsnivå (IFRS)
  • Ansvara för koncernens utbildning, regelverk och direktiv avseende koncernredovisningsfrågor
  • Aktivt medverka i den externa rapporteringen av delårsrapporter, kommunikéer och årsredovisningar
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi ser att du har minst fem års kvalificerad erfarenhet inom koncernredovisning och är van vid eget leveransansvar. Det är positivt om du har erfarenhet från börsbolag och IFRS. Det är också starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet av att implementera system och även att upphandla/kravställa. Har du erfarenhet från en förvärvsintensiv miljö och vet hur man konsoliderar in förvärv vore det toppen. I grunden har du en civilekonomexamen eller motsvarande.

Personliga egenskaper

Du trivs med att arbeta i en mindre organisation, där det händer mycket och där det finns ett starkt engagemang. Som Koncernredovisningsansvarig är det viktigt att drivas av förändring och tycka om att bygga nytt. Rätt person gillar förvärv och kan hantera en roll som innebär såväl strategiska frågor som operativa uppgifter. För att lyckas i rollen kommer man även att ha nytta av sin lyhörda sida och sitt pedagogiska sätt, för att nå ut till våra dotterbolag.

Placeringsort: Stockholm
I denna rekryteringsprocess samarbetar BrainHeart Energy Sweden med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51 eller Annika Vermunt på 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 mars Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga