Brightby · Publicerad 19 jan

Brightby söker nu en ekonomiassistent till ett globalt logistikföretag med placering i Kista. Din roll som ekonomiassistent kommer att innebära varierande arbetsuppgifter på vår kunds nordiska kreditavdelning. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där du initialt kommer att anställas som ekonomikonsult på Brightby, med ambitionen att efter 6 månader övergå i en fast anställning hos vår kund. Start: Omgående eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter:

Din roll som ekonomiassistent kommer att vara bred och innefatta kund- såväl som leverantörsreskontraarbete. Du kommer primärt att arbeta mot Sverige.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:

* Daglig kontakt med kunder, leverantörer och kollegor - främst inom Norden.

* Bokningar av kundinbetalningar, leverantörsutbetalningar och valutauppdateringar i produktionssystem och ekonomisystem.

* Förberedande av underlag för kreditbedömning, bevaka befintliga kunders kreditvärdighet och underhålla kund- och leverantörsregister.

* Ta fram underlag för cashrapportering och bevaka cashflow.

* Kravhantering, utskick av betalningspåminnelser och räntefakturor.

* Övrigt förekommande ekonomiadministrativa arbetsuppgifter

Vem är du?

Vi söker dig som är gymnasieekonom eller motsvarande. Erfarenhet av arbete med kund- och leverantörsreskontra är meriterande. Du besitter goda kunskaper i Excel, såväl som svenska och engelska. Erfarenhet av Oracle är meriterande.

Som person är du noggrann, prestigelös, ansvarstagande och självgående. Du arbetar strukturerat, är van att fatta egna beslut och inte rädd för att ta egna initiativ. Du trivs att arbeta i ett högt tempo, är duktig på att sköta många uppgifter parallellt och är van vid prioritering.

Ansökan

Tjänsten ska tillsättas omgående. Intervjuer och urval kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt då tjänsten kommer att tillsättas så snart vi hittat rätt person. Har du frågor kring tjänsten är du hjärtligt välkommen att kontakta konsultchef Malena Windahl på telefon 0707-913243.

Brightby är ett rekryterings- och konsultföretag specialiserat inom ekonomi och finans och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inlägget TJÄNSTEN ÄR TILLSATT Ekonomiassistent sökes till logistikföretag dök först upp på Brightby AB.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Brightby är ett rekryterings- och konsultföretag specialiserat inom ekonomi och finans och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind. Vi erbjuder våra medarbetare mentorskaps- och utbildningsprogram utöver spännande rekryteringar och konsultuppdrag. Vi hoppas att du har viljan och förmågan att bli en av Sveriges bästa ekonomikonsulter och söker din nästa utmaning hos oss.
+ Läs mer om företaget