Brightstar 20:20 · Publicerad 29 nov

Har du erfarenhet från att ha arbetat med konsumentprodukter i en ledande befattning? Då kanske du är vår nya chef inom vår tillbehörsaffär! Vi välkomnar nu en ny Business Area Manager med ansvar att driva affärsområdet Gear inom
Norden. Brightstar är världens största distributör inom trådlös kommunikation och är ledande inom innovation och kundanpassade logistiktjänster för telekombranschen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Business Area Manager ansvarar du strategiskt och operativt för affärsområdet Gear som i huvudsak fokuserar på mobiltillbehör, ljudprodukter och IOT men också professionella telekomprodukter. I nära samarbete med ditt team och ländernas säljteam ansvarar du för att utveckla och underhålla en konkurrenskraftig produktportfölj för att på bästa sätt möta marknadens och kundernas förväntningar samt uppnå satta resultatmål för affärsområdet.

Du ansvarar för kontinuerlig analys av marknaden samt dess trender och att utifrån det säkerställa den strategiska riktningen av portföljen, prissättning, sortimentsplanering och vårt kunderbjudande. Vidare ansvarar du för att säljteamen erhåller produktutbildningar, prissättning samt kampanj- och aktivitetsplanering för affärsområdet.

I rollen som Business Area Manager leder du arbetet inom teamet som består av produktchefer och produktkoordinatorer. Du rapporterar till vår nordiska Business Area Director men arbetar även nära ansvariga inom EMEA och Global för att utvärdera leverantörer, sortiment samt strategier kring hur vi bäst tar portföljen till marknaden. Hos Brightstar är laget viktigare än jaget och du förväntas därför även bidra operativt för att tillsammans med ditt team nå uppsatta mål. Vidare ansvarar du för:
  • Affärsområdetsövergripande resultat, strategisk riktning och verksamhetsstyrning
  • Ditt team, deras leverans och dess utveckling
  • Relation, avtalsvillkor och förhandling med befintliga samt möjliga nya leverantörer
  • Kontinuerligt arbete med lagervärde och inkurans
  • Budget, prognos och annat analys- och planeringsarbete
  • Säkerställande av införsäljningsmaterial och närvaro i leverantörs- och kundmöten
  • Aktivt delta i relaterade inkommande RFP/Qs
Du verkar på nordisk nivå och är således Business Area
Manager inom Gear för främst Sverige, Finland, Danmark samt Baltikum. I tjänsten driver du ditt teams arbete där ni utöver leverantörs- och till viss del kundkontakt huvudsakligen samarbetar med de nordiska säljteamen, landschefer, inköp, supply chain & operations samt ansvarig inom EMEA och Global.

Placering för tjänsten är på vårt huvudkontor i Kista. I rollen ingår emellanåt resor till övriga nordiska länder samt deltagande kring relevanta internationella mässor.

Din profil
Vi tror att du som söker har intresse för produkter och dess trender, ledarskapserfarenhet samt är en teamplayer som trivs med att arbeta i grupp. Du är en utåtriktad person som drivs av att skapa relationer och att nå uppsatta mål. Vidare har du även en analytisk förmåga i kombination med den kommersiella förståelsen. Du har goda kunskaper i Officepaketet och är obehindrad i svenska samt engelska i såväl tal som skrift då tjänsten även innefattar internationell kontakt.

Som person är du ansvarstagande, självständig och samt trivs med att arbeta såväl strategiskt som operativt. Du trivs i en miljö med högt tempo där du kan agera snabbt och driver arbetet framåt. Du har lätt för att skapa kontakt med människor och du trivs i sociala situationer då tjänsten innefattar många kontaktytor såväl externt som internt.

Brightstar erbjuder
Brightstar erbjuder ett arbetsklimat som präglas av innovation, teamwork och högt kundfokus. För rätt person erbjuder vi en spännande tjänst där du, tillsammans med ett starkt produktteam, har möjlighet att utvecklas och även bygga relationer med ett stort antal av våra leverantörer och kunder. Vi erbjuder marknadsmässiga villkor och vi sitter i nyrenoverade och fräscha lokaler i företagstäta Kista i Stockholm.

Din ansökan
Vill du bli en av oss? Ansök redan idag, dock senast den 13 december 2018. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil. Har du frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterare Elnoosh Farhoudfar, tel. 0737 07 04 83.

Välkommen med din ansökan!Sökord: marknadschef, produktchef, affärsområdeschef, product marketing manager, produktmarknadschef, business area manager, business manager
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Brightstar är världens största distributör inom trådlös kommunikation och de är ledande inom innovation och kundanpassade logistiktjänster för telekombranschen. De strävar efter att vara den bästa partnern för mobilbranschens leverantörer, operatörer och återförsäljare och fungerar som experter inom trådlösa kommunikationsprodukter och tjänster. I Norden är man ca 200 anställda och företaget omsätter 5 miljarder kronor till över 1 000 aktiva kunder. Huvudkontoret ligger i nyrenoverade lokaler i Kista med dotterbolag i Norge, Danmark och Finland/Baltikum. Läs mer om oss på https://www.brightstar.com
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga