Brightstar · Publicerad 31 dec

Söker du en omväxlande och utåtriktad business controllerroll i en internationell miljö? Lockas du av att jobba i ett prestigelöst team med fokus på analys och att stötta verksamheten? Brightstar söker nu en Business Controller för en bred controllerroll till sin nordiska ekonomiorganisation. Du kommer att jobba med varierande uppgifter i teamet tillsammans med övriga medarbetare i den nordiska ekonomifunktionen med fokus på försäljningssidan och finska verksamheten. Som Business Controller rapporterar du till Nordic Business Controller och arbetar på kontoret i Kista tillsammans med ett 70-tal kolleger.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Stödja forecast- och budgetprocessen
 • Detaljerad analys och rapportering i bokslut
 • Agera business partner till säljorganisationen genom t ex veckorapportering, upphandlingar, offerter och business case
 • Ansvarig för lönsamhetsanalys och uppföljning av försäljningsstatistik i Norden
 • Superuser för BI- och rapporteringsverktyget Insight
 • Beräkningar av försäljningsrelaterade bonusar och rabatter
 • Delta i och driva förbättringsprojekt
 • Strukturera och förbättra befintligt analysarbete
 • Vara ett stöd till Business Controller Norden
 • Övriga koordinerande och administrativa uppgifter
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig med högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarade och minst ett par års erfarenhet inom controlling. Du har tidigare haft en roll där du har stöttat verksamheten, gärna mot en säljorganisation och gärna på nordisk nivå. Du behöver kunna använda Excel effektivt i ditt arbete och tidigare erfarenhet av ERP- och BI-system är ett krav. Du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som Business Controller hos Brightstar är det viktigt att du trivs med att arbeta både högt och lågt, med såväl detaljer som helheter. Rollen kräver att du har ett intresse för analys och en hög integritet i din yrkesroll. Vidare är du utvecklingsorienterad, strukturerad och initiativrik. För att agera business partner i organisationen är det viktigt att du visar på ett engagemang och har ett serviceinriktad angreppssätt.

Vad erbjuder företaget dig?

Brightstar erbjuder ett arbetsklimat som präglas av innovation, teamwork och högt kundfokus. För rätt person erbjuder vi en spännande och varierande tjänst där du har möjlighet att utvecklas och arbeta långsiktigt och skapa starka relationer. Du blir en del i ett framåtsträvande och innovativt företag i en högst aktuell bransch. Vi erbjuder marknadsmässiga villkor och sitter i nyrenoverade och fräscha lokaler i företagstäta Kista i Stockholm.

Placeringsort: Stockholm

Om Brightstar

Brightstar är världens största distributör inom trådlös kommunikation och de är ledande inom innovation och kundanpassade logistiktjänster för telekombranschen. Vi strävar efter att vara den bästa partnern för mobilbranschens leverantörer, operatörer och återförsäljare och fungerar som experter inom trådlösa kommunikationsprodukter och tjänster. Brightstar finns i 40 länder världen över. I Norden är vi 200 anställda och företaget omsätter 5 miljarder kronor till 1 000 aktiva kunder. Huvudkontoret ligger i nyrenoverade lokaler i Kista med dotterbolag i Norge, Danmark och Finland. Läs mer om oss på www.brightstar.com

I denna rekryteringsprocess samarbetar Brightstar med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Magnus Åberg på 0709-817751 eller Annika Vermunt på 0701-660831. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Controller, Business controller, Area controller, Junior controller, Jr. controller, Sales controller, Division controller, Project controller, Financial controller, Reporting controller, FP&A, verksamhetscontroller, verksamhetsekonom, divisionsansvarig, affärsområdescontroller, KPI
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller