Byggfakta Group · Publicerad 7 dec 2020

Drivs du av att hitta affärsmöjligheter och att bygga långsiktiga relationer? Har du en stark analytisk sida och har ett intresse för bolagsutveckling? För Byggfakta Groups räkning rekryterar vi en Business Acquisition Analyst till kontoret i Stockholm. I rollen kommer du att utgöra en naturlig och viktig del i koncernens fortsatta tillväxt. Som Business Acquisition Analyst kommer du vara delaktig i arbetet kring att analysera potentiella förvärv, driva due diligence processer och även vara en viktig del i löpande affärsutveckling och lönsamhetsarbete. Som person är du kommersiellt inriktad och motiveras av att vara en del av en växande internationell koncern. Som Business Acquisition Analyst rapporterar du direkt till CFO alternativt Head of Business Development och arbetar nära CFO och VD. Tjänsten är lokaliserad till våra lokaler i Mörby Centrum, Stockholm.

Huvudsakliga ansvarsområden som Business Acquisition Analyst:
  • Delaktig i förvärvsprocesser inom Byggfakta Group
  • Driva due diligence arbete i förvärvsprocesser
  • Utveckla business case både finansiellt och strategiskt för förvärv
  • Koordinera uppföljning och integration av förvärvade verksamheter
  • Delta i och driva löpande strategiskt förändringsarbete inom koncernen
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande utbildningsbakgrund. Du har mellan 3-5 års erfarenhet av arbete på internationell konsultbyrå. Du kan tidigare ha arbetat exempelvis inom Transaction Services eller som Management-konsult. Du har varit delaktig att sätta upp KPI:er tidigare i samarbete med verksamheten kopplat till verksamhetsuppföljning, lönsamhet och risker. Har du varit delaktig i analysen av förvärv är det också fördelaktigt. Du uttrycker dig obehindrat i både svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som Business Acquisition Analyst är du affärsorienterad och har ett genuint intresse för företagsstyrning och affärsutveckling. Du har en hög analytisk förmåga och kan snabbt identifiera mönster i din analys. Du har lätt att uttrycka dig och är trygg i mötet med olika beslutsfattare. Du trivs i utåtriktade roller där du får presentera olika initiativ och Business Cases, samtidigt som du kan uppskatta att dyka ner i detaljer och avancerade rapporter. Du har en ambitiös inställning till ditt arbete och gör alltid ditt bästa för att överträffa förväntningarna.

Placeringsort: StockholmOm Byggfakta Group

Byggfakta Group förädlar och säljer händelsebaserad B2B-information inom sektorerna bygg, fastighet, sjuk- och behandlingsvård. Byggfakta Group är verksamt i Norden och delar av Europa, bl.a. Schweiz, Portugal, Spanien och Tjeckien med kända varumärken som Byggfakta, Byggefakta, Husguiden, Skandinavisk Sjukvårdsinformation (SSIL), Nordic Family Group, byggfaktadocu.se, alltombostad.se, byggvärlden.se m.m. Konceren ger även ut ett flertal B2B-magasin som produceras av dotterbolagen Svenska Media Docu, bl.a. byggbranschens ledande nyhetstidning Byggvärlden.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Byggfakta Group med Meritmind. Tjänsten söker du genom att klicka här. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper von Sivers08-128 567 29. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga