CityMail Sweden AB · Publicerad 6 feb 2020

Nu söker vi en Head of HR BP för vårt HR-team!

Är du redo att ta nästa steg i din karriär till en bred och omväxlande roll med mycket ansvar inom HR-området?
För rätt person erbjuder vi en roll med många kontaktytor och delaktighet i en miljö där dina insatser syns och gör skillnad - på riktigt. CityMail befinner sig i en spännande utvecklingsfas. Vi söker dig som vill jobba i ett personalintensivt bolag där medarbetarna utgör bolagets främsta resurs. HR-avdelningen på CityMail utgör ett affärsdrivande verksamhetsstöd i organisations-, kompetens-, kommunikations - och personalfrågor. Du kommer att leda HR-avdelningen som består av fyra personer, varav tre HR BP samt en Communication and Training Manager. Rapportering sker till CEO och du sitter i företagets ledningsgrupp.

Delar du vår övertygelse att det är medarbetarna i ett företag som gör hela skillnaden? Är du öppen för olika uppgifter och är en riktig lagspelare? Då är vi helt säkra på att du kommer känna dig som hemma hos oss!

Ditt uppdrag
Som Head of HR BP arbetar du både strategiskt och operativt. Du ansvarar för att driva och utveckla HR-arbetet i hela företaget. Du har också personal-, budget och verksamhetsansvar. Din roll som Head of HR BP innebär även att arbeta operativt mot en av våra regioner och ingå i dess ledningsgrupp.

Dina främsta arbetsuppgifter är:
  • Driva HR-avdelningens arbete i linje med företagets uppsatta mål
  • Strategiskt ansvar för området arbetsmiljö - driva bolagets SAM-rutiner, ledningssystem arbetsmiljö, samverkan med skyddsorganisationen, omvärldsbevakning m.m.
  • Förhandling och samverkan med fackliga parter/skyddsorganisationens representanter
  • Utgöra stöd/bollplank för HR BP i deras löpande arbete
  • Operativt HR-stöd till chefer för en region
Tjänsten är tillsvidare på heltid med placering på CityMails huvudkontor i Stockholm. Vi sitter i nyrenoverade, fräscha lokaler strax söder om City.

Vem är du?
Vi söker dig som är personalvetare eller har motsvarande utbildning med flerårig erfarenhet av arbete inom HR och därmed goda kunskaper inom området. Du har erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete. Rollen ställer krav på att du har goda kunskaper i lagstiftning och avtal samt erfarenhet av facklig samverkan. Då tjänsten innefattar strategiskt ansvar för området arbetsmiljö är det ett krav att du har gedigen kunskap inom det området. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljöledningssystem, certifiering enligt OHSAS18001 och/eller ISO45001.

För att lyckas i rollen ser vi att det är viktigt att du är en person som inger förtroende, kan ta en tydlig ledarroll och stötta övriga medarbetare på avdelningen. Rollen som Head of HR BP på CityMail innebär många kontaktytor och det är viktigt för oss att du är en kommunikativ och prestigelös person som gärna samarbetar med andra för att nå våra gemensamma mål.

Du är rak och tydlig i din kommunikation samt resultatorienterad. Du bidrar till att skapa ett gott arbetsklimat och kan även inspirera dina medarbetare till att uppnå goda resultat. Du har en väl utvecklad social förmåga för att bygga och bibehålla goda relationer, med såväl externa som interna samarbetsparter. Du förstår vikten av en väl fungerande samverkan med de fackliga organisationerna för att tillsammans med dem och övrig ledning behålla och utveckla en god personalpolitik och arbetsmiljö som CityMail ska kännetecknas av.

Du är van användare av Office-paketet, samt är bra på att formulera dig i tal och skrift. Bolagsspråk är svenska, men du behöver även vara bekväm med engelska i tal och skrift.

Mer information och ansökan
Vi arbetar kompetensbaserat och rekryteringsprocessen innehåller följande moment: kompetensbaserad intervju, tester samt referenstagning. Sista ansökningsdag är den 23 februari 2020 men vi ber dig skicka din ansökan så snart som möjligt då intervjuer och urval sker löpande. Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta HR Director Mikaela Braf på 070-160 26 70.

Tillträde omgående/enligt överenskommelse.

I denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka mediekanaler och andra stöd/verktyg vi önskar använda och avböjer därför vänligt men bestämt förfrågningar på detta område.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
23 feb 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Underkategori
Personalchef

Inga fler liknande jobb tillgängliga