Clear Channel · Publicerad 16 jan

Då befintlig CFO ska gå på föräldraledighet, finns nu en möjlighet att gå in som tf CFO från slutet av februari 2018 till augusti 2019. Du erbjuds en ansvarsfull roll där du ges möjligheten att utveckla, påverka och arbeta mycket med ledarskapsfrågor. Vill du arbeta i ett internationellt, säljdrivet och högpresterande bolag där en stor del av uppdraget är att fortsätta utveckla verksamheten och driva samordningen och kulturintegrationen i det skandinaviska finance teamet? Då kan rollen som CFO, definitivt vara något för dig!

Detta söker vi
Som CFO har du ett övergripande ansvar för Clear Channels skandinaviska finance funktion som ska leverera extern och intern rapportering. Ditt team är indelat i tre grupper; Financial Reporting and Control, Finance Operations och FP&A. Totalt är det 13 personer i teamet och du kommer att ha tre direktrapporterande.

Utöver att leda teamet kommer du som CFO även att leda diverse projekt såsom systemprojekt men även projekt kring rutiner och strukturer för uppföljning och analys.

Som CFO företräder du givetvis finance-perspektivet i ledningsgruppen men du förväntas även ha en förståelse för helheten inom bolaget och bidra i frågor kring affären, ledarskap och kultur. Du rapporterar till VD och har en dotted-line till CFO i London.

Det är en strategisk roll men du kommer även vara operativ i frågor gällande bl a budget, prognos, sälj- och resultatanalyser. Eftersom rapporteringen till moderbolaget är detaljerad och omfattande, så förväntas även du ha koll på detaljerna kring bl a försäljning och lönsamhet.

Din profil
Du har en akademisk utbildningsbakgrund och har därefter en gedigen erfarenhet inom affärsnära controlling och har även arbetat som CFO. Du har stor erfarenhet av ledarskap, såväl formellt som i projekt. Att du har varit verksam i en internationell, snabbfotad och säljdriven miljö ser vi som avgörande för att du ska fungera i rollen som CFO på Clear Channel.

Du som person
I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid din personlighet. För att lyckas med din uppgift som CFO är det av största vikt att du är en självklar ledare, som stimuleras av att utveckla och entusiasmera dina medarbetare. Du har ett naturligt och tydligt driv framåt och har förmågan att se helheten och din roll gällande att bidra utifrån ett affärsperspektiv.

Som person är du trygg i dig själv och med din kompetens och du har en förmåga att anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Du är van vid att skapa struktur och ditt arbete kännetecknas av hög kvalitet.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Clear Channel med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Caroline Björk på 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Clear Channel Sverige är ett ledande medieföretag som har varit pionjärer inom utomhusreklam sedan 1879. Vi bidrar till att företag och organisationer kan växa och bli framgångsrika genom effektiv utomhusreklam. I takt med att våra medievanor ständigt förändras driver vi den enda stabila kanalen att möta nyfikna målgrupper med kraftfull kommunikation. Clear Channel Scandinavia har ca 200 medarbetare och en omsättning på ca 1,4 Mdr. Läs mer om företaget på www.clearchannel.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
27 feb
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Kontakt
Mejla Caroline Björk