Combimix AB · Publicerad 12 apr 2019

Till vår anläggning i Bålsta söker vi en ny miljösamordnare som har både rätt bakgrund och personliga egenskaper för att kunna ta vårt miljö- och kvalitetsarbetet till nästa nivå. Detta utifrån att vi växer och står inför flera spännande utmaningar framöver där vårt miljö- och kvalitetsarbete kommer att vara mycket viktigt.

Vi erbjuder en spännande roll där du får arbeta nära både produktion, ledning och försäljning med fokus på miljö, hållbarhet och kvalitetsfrågor. Du kommer även att besöka vår anläggning på västkusten och ha kontakt med våra dotterbolag. Några av dina arbetsuppgifter kommer att vara:

Miljö

Genomföra miljöbedömningar kopplat till produktinformation och ha kontakt med olika miljöbedömningsföretag.

Ansvara för distribution av säkerhetsdatablad och faromärkning av produkter plus märkning av färdiga produkter.

Säkerställa att Combimix kemikaliehantering följer gällande lagstiftning.

Administrera nödvändiga provningar/tester/undersökningar relaterade till produktinnehåll.

Följa upp att man följer uppsatta miljömål för företaget och rapportera till ledningen.

Säkerställa efterlevnad av ISO14001.

Arbeta med kemikaliekontrollen inom företaget samt ge service till kunder och medarbetare kring miljöfrågor.

Bevaka nyheter och lagstiftning inom miljöområdet och uppdatera interna informationssystem samt vid behov genomföra utbildningar inom både miljö- och kvalitetsområdet.

Hållbarhet

Delta i miljöbedömning på byggnadsnivå (avseende Combimix produkter).

Skapa standarder och system genom att utvärdera vilka metoder som ska användas inom Combimix.

Hålla dig uppdaterad kring relevant hållbarhetsarbete och profilera Combimix inom området.

Delta i branschövergripande aktiviteter och samarbeten utifrån ett miljö- och hållbarhetsperspektiv.

Genomföra nödvändiga undersökningar/utredningar inom miljö, hållbarhet och kvalitet.

Ha kontakt med leverantörer för att ta fram mer detaljerad data samt möjliggöra hållbara råvaruval.

Kvalitet

Administrera förbättringsärenden (avvikelser + förbättringsförslag).

Administrera reklamationsärenden.

Fungera som internrevisor enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Din bakgrund är som Miljöhandläggare, Miljösamordnare, Internrevisor inom miljö/kvalitet eller liknande och du har relevant utbildning inom Miljö, Kemi, Toxikologi eller liknande. Har du erfarenhet från arbete inom ett tillverkande bolag eller inom kemi- eller byggbranschen är det meriterande. Vi ser också positivt på om du har erfarenhet från att bygga upp processer och rutiner samt även har arbetat med att utvärdera olika typer av produkter.

Du som person drivs av att arbeta med miljö- och kvalitetsfrågor i en kommersiell miljö där det finns fokus på resultat och leverans. Du trivs att arbeta i en koordinerande roll där du har kontakt med personer både inom och utom bolaget samt även att få arbeta lite bredare mot fler enheter utanför Bålsta. Du har lätt för att skapa kontakt med andra människor och stimuleras av att bygga upp rutiner och processer inom ditt ansvarsområde. Du har också en förmåga att ge bra service och support till andra och trivs i roller där du får vara kommunikativ och även utbilda andra.

Du rapporterar till chefen för Kvalitet och Utveckling och i tjänsten ingår vissa resor främst inom Sverige.

Välkommen med din ansökan, med personligt brev och cv, till vår samarbetspartner i denna rekrytering Mercuri Urval via www.mercuriurval.se (ref. nr. SE-13666) senast den 8 maj. För eventuella frågor ring ansvarig konsult på Mercuri Urval Mats Wärnling på tel. 0709-856363.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Combimix AB utvecklar och tillverkar olika typer av mineralbaserade produkter för byggindustrin. Bolaget har fabriker i Stockholm/Bålsta och Ljungskile plus ett lager i Landskrona. Man är idag ca 60 medarbetare och omsätter över 320MSEK, med försäljning i bl a Sverige, Danmark, Norge och med dotterbolag i Danmark och USA. Bolaget har vuxit snabbt sedan starten 2001 och ledningen har tagit fram en ambitiös tillväxtplan med målet att dubbla omsättning inom 5 år. Combimix kommer också att påbörja byggandet av en ny fabrik på västkusten under 2019. Combimix satsar även mycket på produktutveckling som ett led i den framtida tillväxten. Ett viktigt område här är frågor inom miljö, kvalitet och hållbarhet där man har som målsättning att hela tiden ligga i framkant inom branschen. För mer information se www.combimix.com
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
9 maj 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga