Crédit Agricole Corp and Inv · Publicerad 2 dec

Till avdelningen Risk and Permanent Control (RPC) söker vi en medarbetare som blir ansvarig för kontroll och administration avseende motpartsrisker. Tjänstens ansvarsområde består i huvudsak av att säkerställa hög kvalitet i rapportering och övervakning av motpartsrisker som genereras av bankens nordiska verksamhet. Avdelningen består av 5 personer och du rapporterar till Local Chief Risk Officer. Crédit Agricole sitter i moderna kontorslokaler centralt i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter för tjänsten
  • Säkerställa hög kvalitet och effektivt genomförande avseende bankens krav på övervakning och kontroll av motpartsrisker.
  • Övervakning av kommersiella transaktioner, dvs avstämning, analys och uppföljning av engagemang och säkerheter med hjälp av excess-rapporter, interna limitsystem och databaser.
  • Dokumentation, validering och efterkontroll av limiter och kreditbeslut.
  • Genomföra kontroller uppströms för att säkerställa kvalitén på riskdata som flödar genom bankens kreditrisksystem.
  • Avstämning mellan riskdatabaser och redovisningsdatabaser och kontroll av tillförlitligheten i beräkningar av riskvägda tillgångar (RWA) med fokus på interna ratingar.
  • Koordinera projekt och riskstudier, tex bidra till sammanställning av kreditportföljer.
  • Representera avdelningen och egna funktionen i lokala kommittéer och i kontakten med andra stakeholders.
  • Delta i projekt för system och processer
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning i kombination med flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från bankverksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av Trade Finance, Export Finance eller lånesyndikering. Erfarenhet från Back Office eller Middle Office är också meriterande för tjänsten. För att lyckas i rollen krävs att du är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har kunskaper finska eller franska.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är noggrann, ansvarsfull och analytisk lagd. Du har ett självständigt och disciplinerat arbetsätt med hög känsla för integritet. För att lyckas i rollen behöver du också vara kommunikativ och trivas med att arbeta mot flera kontaktytor i organisationen.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Crédit Agricole med SJR. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Urval och intervjuer sker löpande och vi ber dig ansöka med CV och personligt brev snarast. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Lou Sjöholm Mineur på 0766-47 16 17 om du har några frågor. Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Crédit Agricole Corporate and Investment Bank är en internationell affärsbank som ingår i Crédit Agricole koncernen, en av de tio största bankerna i världen mätt i totala tillgångar. Crédit Agricole CIB finns representerad i 33 länder, och har nu varit verksam i Norden i över 25 år med filialer i Stockholm och Helsingfors samt ett representationskontor i Oslo. I Norden erbjuder banken sina kunder produkter och service inom områden som capital markets, investment banking, trade & export finance och corporate banking. Vårt centralt belägna Stockholmskontor har ca 50 anställda.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga