DHL · Publicerad 15 mars 2021

På DHL arbetar vi med att få våra kunders vardag att fungera. Som ett av de ledande företagen i världen inom logistik, ser vi till att våra kunder får leverans av varor och material. Utan transporter stannar samhället, vi har ett viktigt uppdrag - Förena människor, förbättra liv Som medarbetare hos oss är du en viktig nyckelspelare.

Vi söker nu en driven Business Controlling Manager för TBO (Teminal-Based-Operation) som kan driva utvecklingen inom Business Controlling för våra terminalhanterade produkter. I rollen har du det övergripande ansvaret för finansiella kontroller och processer samt rapportering och budget för affärsområdet. Det är en fördel om du trivs i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter, och du får gärna motiveras av att få ta eget ansvar och bidra i DHL:s Freights största och viktigaste affärsområde. Sök jobbet som Business Controller Manager redan idag!

Affärsområdet TBO omsätter ca 4 miljarder SEK per år och du kommer ha ansvara för ett team om tre Business Controllers. Teamet arbetar nära verksamheten med ett proaktivt synsätt och är en viktig funktion i verksamhetens fortsatta framgång. Du kommer vara medlem i affärsområdets ledningsgrupp och rapportera direkt till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Ansvar för att leda, och driva utveckling av TBO:s controllingfunktion
 • Rapportering och kontroll av resultat gentemot budget. Detta inkluderar även operativ balansräkningsuppföljning
 • Utveckling, uppföljning och analys av verksamhetens aktivitetsplaner mot mål samt prognoser
 • Framtagande av beslutsunderlag såsom verksamhetsrapporter på månadsbasis
 • Ansvar för enhetens budgetprocess
 • Att säkerställa, underhålla och vidareutveckla BI-lösningar och verktyg för att skapa transparens
 • Sammanhållande för strategiska planer inom TBO
 • Investeringskalkyler
 • TBO:s representant vid externa och interna revisioner
 • Ansvarar för all koordinering med Business Controllers inom affärsområdet
Erfarenhet och personliga egenskaper

Som person ser vi att du är en god kommunikatör och ledare samtidigt som du är noggrann och analytisk i din roll som Business Controller. Du trivs med eget ansvar och har en förmåga att upptäcka affärsmöjligheter och utarbeta strategier för att nå dit. Du har en dokumenterad ledarerfarenhet och har en förmåga att utmana och utveckla ditt team.

Du har en har relevant utbildning inom ekonomi och 5-10 års relevant arbetslivserfarenhet inom Business Control. Du har en stark analytisk förmåga och en bred erfarenhet av hantering av resultat och balansräkning och är van att rapportera och presentera för verksamheten. För att trivas i rollen är det viktigt att du trivs att jobba nära affären och har ett kommersiellt perspektiv i ditt arbete. Har du erfarenhet inom transport och logistikbranschen är det meriterande, liksom erfarenhet från storbolagsmiljö och transaktionsintensiva företag. Vi kommer också att värdera att du är en kommunikativ person som har en förmåga att få inflytande och kunna påverka på alla nivåer. Du arbetar proaktivt och lösningsorienterad och är van att jobba med deadlines.

DHL Freight erbjuder

Vi på DHL trivs och många av oss har jobbat här länge. Vi är ett företag som ser våra medarbetares utveckling och potential - vi vågar satsa på våra medarbetare! I det stora globala, och internationella bolaget som vi är, har vi en härlig teamkänsla med familjär stämning där vi respekterar varandra. Här finns mycket medarbetarengagemang samt humor och vi tycker om att fira våra framgångar. Vi är certifierade i Top Employer vilket innebär att vi är en arbetsgivare som erbjuder den bästa arbetsmiljön för medarbetare att utvecklas både professionellt och personligt. Miljö och hållbarhet är viktigt för oss, vi arbetar ständigt med att utvecklas för att ligga i framkant, vilket uppmärksammas och ger resultat. Vi tar ansvar och blev bland annat utsedda till branschvinnare av Sustainable Brand Index B2B för tredje året i rad.

Placeringsort: Solna

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är "logistikbolaget för hela världen". DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 470 000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning. DHL i Sverige har ca 4000 medarbetare och 60 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle som en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla.

I denna rekryteringsprocess samarbetar DHL Freight med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 11 april 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga