DHL · Publicerad 24 mars 2021

På DHL arbetar vi med att få våra kunders vardag att fungera. Som ett av de ledande företagen i världen inom logistik, ser vi till att våra kunder får leverans av varor och material. Utan transporter stannar samhället, vi har ett viktigt uppdrag - Förena människor, förbättra liv. Som medarbetare hos oss är du en viktig nyckelspelare.

Tycker du att det låter spännande att få vara en del av ett globalt, internationellt och världsledande företag? Söker du en roll som präglas av att driva förändring och av att utveckla dina medarbetare. DHL Freight söker en gruppchef till redovisningsgruppen för kundreskontra/AR, med titeln Order to Cash Manager. DHL Freight har ett händelserikt år bakom sig och här får du chansen att arbeta på ett av de ledande företagen i världen inom logistik med goda utvecklingsmöjligheter och på en arbetsplats som präglas av miljötänk och god stämning! Låter det som ett jobb för dig? Skicka in din ansökan idag!

Som gruppchef ansvarar du för ett team med 13 medarbetare varav två stycken teamledare och rapporterar till Head of Accounting DHL Freight. Tjänsten är lokaliserad till huvudkontoret i Frösunda, Solna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Effektivisera och kvalitetssäkra processerna inom Accounts Receivable samt medverka till best practice
  • Leda och prioritera arbetsuppgifterna inom teamet
  • Löpande kommunikation med interna funktioner och externa partners
  • Kontakt med och kravställning mot SSC
  • Säkerställa att teamet förser interna och externa kunder med professionell service
  • Säkerställa att bokföringsunderlag i huvudboken bokförs korrekt och inom rimliga tidsramar
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och erfarenhet av arbetsledning samt förbättringsarbete med fokus på processer och system. Vi ser det som en fördel om du har en högskoleexamen inom ekonomi och tidigare erfarenheter från storbolagsmiljö. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska, i såväl tal som skrift och är även van att arbeta i Excel samt i större affärs- och ekonomisystem (gärna Oracle). Det är meriterande om du har arbetat mot outsourcingpartners tidigare.

Personliga egenskaper

Rollen som gruppchef präglas mycket av att utveckla funktionen, att driva förändring och att utveckla medarbetarna i gruppen. Vi är stolta över att hålla en hög servicenivå internt. Rollen innefattar många kontaktytor och du behöver därför ha en god kommunikativ förmåga. För att trivas behöver du ha både driv och en lösningsorienterad inställning. Vi ser också gärna att du har ett intresse för processer och IT-system eftersom du i rollen kommer att vara den som bl a leder uppgraderingar och nya systemimplementeringar för kundreskontran.

DHL Freights erbjuder:

Vi på DHL trivs och många av oss har jobbat här länge. Vi är ett företag som ser våra medarbetares utveckling och potential - vi vågar satsa på våra medarbetare! I det stora globala, och internationella bolaget som vi är, har vi en härlig teamkänsla med familjär stämning där vi respekterar varandra. Här finns mycket medarbetarengagemang samt humor och vi tycker om att fira våra framgångar. Vi är certifierade i Top Employer vilket innebär att vi är en arbetsgivare som erbjuder den bästa arbetsmiljön för medarbetare att utvecklas både professionellt och personligt. Miljö och hållbarhet är viktigt för oss, vi arbetar ständigt med att utvecklas för att ligga i framkant, vilket uppmärksammas och ger resultat. Vi tar ansvar och blev bland annat utsedda till branschvinnare av Sustainable Brand Index B2B för tredje året i rad.

Placeringsort: Solna


Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är "logistikbolaget för hela världen". DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 470 000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning. DHL i Sverige har ca 4000 medarbetare och 60 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle som en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla.

I denna rekryteringsprocess samarbetar DHL Freight med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erica Sundin på 072-857 31 70 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 17:e april 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga