DHL · Publicerad 27 sept

DHL Freight Sweden AB söker Head of Accounting med goda redovisningskunskaper, som kommer ha en viktig och central roll i vår Financeavdelnings utveckling. I din roll som Head of Accounting kommer du leda ett team med 25 duktiga medarbetare, där du har chefsansvar för fyra direktrapporterande personer. Du sitter med i Financefunktionens ledningsgrupp och rapporterar direkt till DHL Freight:s CFO i Sverige. Rollen placerad i trevliga lokaler i Bergshamra, Solna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Head of Accounting ansvarar du övergripande för alla redovisningsrelaterade frågor inom DHL Freight i Sverige. Du ser till att rapporteringen sker enligt IFRS och ansvarar för att stänga de legala böckerna enligt Swedish GAAP. Du är även delaktig i bokslutsarbetet och efterlevnad av aktuella regler och praxis.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och en gedigen erfarenhet av redovisning och ledarskap. Du är bekväm med att arbeta med operativa redovisningsfrågor, inklusive IFRS och Swedish GAP, men också att kunna se och prioritera ditt samt din grupps arbete från ett helikopterperspektiv. Har du tidigare erfarenheter från internationell rapportering ses det som meriterande. Du kommer att ha direktkontakt med gruppens huvudkontor i Tyskland och det är därför viktigt att du behärskar engelska väl i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas som Head of Accounting på DHL Freight är du en analytisk och pragmatisk problemlösare som greppar mandatet i rollen med mycket energi. Du är senior i din kommunikation och är van att hantera bolagsledningsfrågor. Som person är du trygg och inger förtroende samt är van vid att arbeta mot tydliga mål såväl kvalitativt som tidsmässigt. Med en stor personalgrupp behöver du ha ett intresse för ledarskapet och utveckla personalen och funktionen. Som ledare är du ett gott föredöme, visar omtanke och är bra på att inspirera och motivera dina medarbetare.

Placeringsort: Stockholm

Om DHL Freight

DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är "logistikbolaget för hela världen". DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 470 000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning. DHL i Sverige har ca 4000 medarbetare och 60 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle som en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla.

I denna rekryteringsprocess samarbetar DHL Freight med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 0709-817751. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 9 oktober 2017. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
  • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Financial manager, CFO, Finance manager, Head of Finance, Accounting manager, Chief accountant, Finance Director, Accountant, Auditor, Senior accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Group accountant, Financial controller, redovisningsspecialist, redovisningskonsult, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, ekonomiansvarig, ekonomichef, redovisningschef, redovisningsansvarig
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef
Rekryteringen hanteras av
Meritmind AB