DHL · Publicerad 13 okt 2021

På DHL arbetar vi med att få våra kunders vardag att fungera. Som ett av de ledande företagen i världen inom logistik, ser vi till att våra kunder får leverans av varor och material. Utan transporter stannar samhället, vi har ett viktigt uppdrag - Förena människor, förbättra liv. Som medarbetare hos oss är du en viktig nyckelspelare.

Vi söker nu en driven Senior Controller till en nyinstiftad roll, som med inriktning mot projekt och processer kan driva utvecklingen vidare inom Finance och Controlling. Som Senior Controller har du ett övergripande processansvar och en koordinerande roll för processerna för finansiella kontroller, rapportering och budget för bolaget, som ett led i att skapa bättre beslutsunderlag.

DHL Freight Sverige omsätter ca 8 miljarder SEK per år och du kommer att ha en viktig roll inom ekonomifunktionen. Arbetet sker i nära samarbete så väl med CFO som med verksamheten, där du med ett flexibelt, lösningsorienterat och proaktivt synsätt kommer att bidra till företagets fortsatta framgång. Du kommer att vara medlem i Finance ledningsgrupp och rapportera till CFO.

Arbetsuppgifter och ansvar:

 • Generell support till CFO i finans- och controlling relaterade uppgifter samt driva utveckling av koncept och processer inom ekonomi och controlling funktionen
 • Ansvar för Business Case Analysis processen
 • Ansvarig för budget- och forecast processen
 • Koordinering av finansiella presentationer och viss rapportering
 • Arbetar i nära samarbete med CFO samt Business Controller för nordiskt kluster
 • Driver och koordinerar ad hoc analyser
 • Leder och koordinerar projekt inom controlling och ekonomi
Profil & Bakgrund:

Som person ser vi att du är en god kommunikatör, lagspelare och ledare samtidigt som du är noggrann och analytisk. Du trivs med eget ansvar och att verka affärsnära och du har en förmåga att upptäcka affärsmöjligheter samt utarbeta strategier för att nå dit. Du kommer att ha nytta av att ha ett kommersiellt perspektiv i ditt arbete och även av din förmåga att få inflytande och påverka på alla nivåer. Du trivs också i en högpresterande miljö och har en positiv och flexibel inställning till förändringar.

Du har relevant utbildning inom ekonomi och vi ser gärna att du har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom Controlling/Business Controlling. Du har en bred erfarenhet av att hantera resultat- och balansräkning samt är van att rapportera och presentera för verksamhet och seniora ledare. Har du ledarskapserfarenhet ser vi det som en fördel, men det är inget krav. Har du erfarenhet inom transport- och logistikbranschen är det också meriterande.

Vad erbjuder vi dig?

Vi på DHL trivs och många av oss har jobbat här länge. Vi är ett företag som ser våra medarbetares utveckling och potential - vi vågar satsa på våra medarbetare! För rätt kandidat finns möjlighet att växa med/inom organisationen. I det stora globala, och internationella bolaget som vi är, har vi en härlig teamkänsla med familjär stämning där vi respekterar varandra. Här finns mycket medarbetarengagemang samt humor och vi tycker om att fira våra framgångar. Vi är certifierade i Top Employer vilket innebär att vi är en arbetsgivare som erbjuder den bästa arbetsmiljön för medarbetare att utvecklas både professionellt och personligt. Miljö och hållbarhet är viktigt för oss, vi arbetar ständigt med att utvecklas för att ligga i framkant, vilket uppmärksammas och ger resultat. Vi tar ansvar och blev bland annat utsedda till branschvinnare av Sustainable Brand Index B2B för tredje året i rad.

Placeringsort: Solna

Om DHL:

DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är "logistikbolaget för hela världen". DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 520 000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning. DHL i Sverige har ca 4000 medarbetare och 65 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle som en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla. Läs mer på www.dhl.com

Enligt EU-direktiv (2009/52/EG) måste vi som arbetsgivare kunna påvisa våra medarbetares rättighet att arbeta inom EU. Vid en anställning på DHL måste du därför kunna uppvisa din rätt att arbeta inom EU genom medborgarskap (exempelvis pass) eller i annat fall uppvisa ditt arbetstillstånd. Vi genomför bakgrundskontroller på alla våra slutkandidater.

I denna rekryteringsprocess samarbetar DHL Freight med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!

Sökord: "Senior Controller", "Controller"
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga