Dagab AB · Publicerad 14 feb

Vill du bygga framgång genom samarbete, ansvarsfullt ledarskap samt engagerade och motiverade medarbetare? Vill du arbeta i ett växande företag med höga ambitioner inom logistik? Ser du lösningar där andra ser problem? Då kan det här vara rätt jobb för dig!

Ansvarsområden och Huvuduppgifter

Som Chef för transportutveckling kommer du komma in i en mycket spännande period. Det är en ny roll som ska tillsättas vilket gör att du kommer in i ett skede där rollen ska formas och utvecklas tillsammans med verksamheten. Du att ansvara för transportupplägget till våra interna och externa kunder. Du arbetar tillsammans med våra kedjor och de lokala transportkontoren för att ta fram en optimal transport både avseende service, kvalité och kostnader. Du och din grupp kommer att arbeta med så väl den strategiska utveckling som att ge de operativa lokala verksamheten goda förutsättningar att utföra uppdraget. I uppdraget ingår att säkerställa att vi ha en bra balans avseende utnyttjande av den egna lastbilsflottan och externa transportörer, att arbeta med att teckna avtal med samarbetspartners samt med uppföljningen att avtalen efterlevs. Då våra kedjor och externa kunder ständigt utvecklas så krävs det ett gott och utvecklande samarbete med våra transportörer.
Vi vill hela tiden utvecklas och förbättra vår effektivitet och service till kunderna och du är en viktig del i detta arbete genom ditt ledarskap.

Din profil

Som ledare har du förmåga att leda genom att skapa delaktighet och engagemang hos dina medarbetare. Du sätter tydliga mål för dina medarbetare knutna till företagets strategier och övergripande mål och följer upp arbetet mot de uppsatta målen. Du är modig, vågar förändra och är en tydlig kravställare med mycket tålamod och envishet. Det är även viktigt att du är en god lyssnare och kan ta tillvara på organisationens potential. För att lyckas i tjänsten är du en driven, analytisk och prestigelös person.
Du har energin för att tillsammans med oss lyckas i den stora förändringsresa inom e-handel som ligger framför oss. Det team du blir en del av kommer präglas av samarbete, delaktighet och engagemang - värdeord du behöver känna igen dig i.

Kvalifikationer

Du har en eftergymnasial utbildning inom logistik, ekonomi eller är ingenjör. Du har en god kännedom om den svenska transportmarknaden, är en god förhandlare med dokumenterad förhandlingsvana samt förmåga att analysera komplexa varuflöden. Eftersom vi genomför ett förändrings- och utvecklingsarbete ser vi att du har bedrivit verksamhetsutveckling, som chef eller projektledare och haft budgetansvar. Dina kunskaper är mycket goda i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Du hanterar Officepaketet obehindrat, främst Excel.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med omgående start.
+ Läs mer om jobbet