Dahl Sverige AB, Saint Gobain · Publicerad 26 aug 2021

Dahl söker en Online Merchandizer
Med över 100 års erfarenhet och en vision om att vara den ledande värdeskaparen i branschen där stort fokus och satsning ligger på det digitala - söker nu Dahl en Online Merchandizer. Utvecklingen av digitala affärer på Dahl går i en rasande fart och har stort fokus inom hela koncernen. Det är en spännande resa man kommer få vara med om med mer än 67 000 artiklar i sortimentet online.

Dahl ingår i organisationen SGDS (Saint Gobain Distribution Sweden) som ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain. Dahl är navet mellan 2000 leverantörer och 36 000 hantverkare. Man kan erbjuda ca 120 000 produkter, finns med ett 80-tal butiker runt om i Sverige och totalt ungefär 1200 anställda med en omsättning på drygt 9 miljarder. I affären ingår VVS, Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla. Med, ledord som tillgänglighet, tillförlitlighet samt kompetens har man alltid samma ambition - att med kunskap om produkt och affär stötta sina kunder.

Vi erbjuder
Vi vill att samtliga medarbetare ska trivas, må bra och ha kul på jobbet. Vi har en stark tro på att våra medarbetare är avgörande i vår framgång och vi är måna om att samtliga medarbetare ska kunna växa och göra karriär hos oss.

Hos Dahl drivs vi av att skapa värde för våra kunder, vi är marknadsledande och strävar alltid efter att göra allt lite bättre och att ge våra kunder det lilla extra. Så ser du detta som en fantastisk möjlighet för dig så vänta inte! Ansök redan nu! Intervjuer kommer att ske från mitten av augusti.

Arbetsuppgifter
I rollen som Online Merchandizer är ditt övergripande ansvarsområde att uppfylla förväntningarna för kunderna att upptäcka, välja och köpa produkter, ur ett omni-kanal perspektiv. Ett urval av arbetsuppgifterna är:
  • Bygga kunskap om kundbeteende & kundbehov genom bland annat digitala analysverktyg och kundintervjuer.
  • Säkerställa landningssidor och bästa användarresor genom analys: Utföra A/B test samt sätta upp KPI:er (omni-kanal), analysera kundbeteende och initiera utvecklingsinitiativ (med Ansv e-handel).
  • Arbeta med produkters sökbarhet på sajten såsom onsite-sökoptimering, SEO-analys samt navigering
  • Arbeta med optimering av produktdata, dels med produktadministratörerna samt på egen hand.
  • Driva och implementera initiativ inom personalisering, rekommendationer, landningside-strategi samt optimering av facetter för optimering av konverteringar
Du kommer arbeta tätt med Marknad, Kategori, Sälj, Produktdataadministratörer och marknadskommunikation samt med vårt digitala team och du blir en spindel i nätet för att driva våra aktiviteter framåt som en tydlig kravställare och utförare, ständigt i syfte att utveckla vår kommersiella verksamhet. I arbetsuppgifterna kommer det också inkludera omvärldsbevakning och fånga upp digitala trender som sedan appliceras i vår e-handelsshop och andra sajter.

Du välkomnas till vårt huvudkontor i Bromma där vi sitter i nya lokaler och du rapporterar till Chef Digitala Affärer.

Din bakgrund
Vi söker dig som har ett par års arbetslivserfarenhet från e-handelsbolag samt med en relevant eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning mot e-handel.
  • Vidare har du god förståelse för digital annonsering och SEO.
  • Du har arbetat med digitala analysverktyg exempelvis Google Analytics, GTM, HotJar och A/B-test-verktyg samt Excel (formler).
  • Du talar och skriver på både svenska samt engelska obehindrat.
Vem är du?
Som person tror vi att du är en problemlösare som arbetar både förebyggande och lösningsorienterat. Du är strukturerad med förmåga att hantera flera prioriteringar och korta tidsfrister. Då du kommer arbeta mot många kontaktytor så har du mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga. Om du dessutom trivs i en miljö där du har stor påverkan och där det händer mycket kommer SGDS & Dahl passa dig!

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Cecilia Lallerman. Alla intervjuer kommer under rådande omständigheter initialt att ske via videomöten. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan här i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
16 okt 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Marknadsföring

Inga fler liknande jobb tillgängliga