Deloitte Sweden · Publicerad 19 aug 2020

Nu har du möjligheten att bli en del av vårt team på Deloittes framgångsrika skatteavdelning. Vår framgång beror på bredden av våra tjänster och den djupa kompetensen vi har i specifika frågor. Vi fortsätter att expandera och söker nu nya kollegor. Du blir en del av vårt globala nätverk av skatteexperter i 150 länder som levererar tjänster till Sveriges och världens största företag.

Vi erbjuder konkret och lösningsorienterad rådgivning till våra klienter som omfattar alla typer av skattefrågor för företag och individer. Vår specialistkompetens täcker bland annat svensk och internationell företags- och individbeskattning, internprissättning, incitamentsprogram, moms och andra indirekta skatter.

Vår skatteavdelning är uppdelad i tre tjänsteområden: Corporate & International Tax Services, Indirect Tax Services och Global Employer Services. Till januari 2021 söker vi personer till M&A Tax (inom Corporate & International Tax services) och Global Employer Services, Private Client Services (inom Global Employer Services) och Indirect Tax Services.

Om rollen

Inom Corporate & International Tax erbjuder vi ett brett spektrum av tjänster inom företagsbeskattning både nationellt och internationellt. Vår avdelning erbjuder konkret och lösningsorienterad rådgivning som omfattar hela bredden av skatte- och legala frågor för företag. Vår specialistkompetens täcker bland annat svensk och internationell företagsbeskattning (Business International Tax), M&A Tax, Tax Management Consulting och Transfer Pricing. Därutöver har vi även en Legal-verksamhet med inriktning mot bland annat M&A, aktiebolagsrätt, etableringsfrågor och arbetsrätt.

Inom Global Employer Services erbjuder vi tjänster och rådgivning som stödjer företags processer för hantering av internationella personalförflyttningar och i vårt arbete assisterar och träffar vi såväl bolagsrepresentanter som utlandsanställda. I rollen som skattejurist inom Global Employer Services arbetar man naturligtvis med internationell skatt men också med andra områden såsom socialavgifter, pensioner, försäkringar, arbetsrätt, immigration, incitamentsprogram samt upprättande av policys och processer för hantering av utlandsanställda.

Inom Private Client Services (PCS) erbjuder vi global skatterådgivning för privatpersoner, familjeföretag, entreprenörer, företagsägare och stiftelser. Vår rådgivning sträcker sig över de olika skatteområdena och utgör ofta en kombination mellan bolagsskatt, ägarledda frågor och internationell individbeskattning. Våra tjänster innefattar bl.a. internationella strukturer för företag, beskattning av ägarledda bolag (fåmansföretag), legala och civilrättsliga frågor, utlandsflytt och återflytt till Sverige, kapitalbeskattning, pension och försäkring, utländska truster och stiftelser, m.m

Inom Indirect Tax Services erbjuder vi rådgivning som omfattar hantering av moms, tull och andra indirekta skatter. Vi assisterar bland annat i momsfrågor vid transaktioner med utlandet, bedömning av avdragsrätt, tillämpning av undantag från moms samt processer och rutiner för en effektiv momsrapportering. Som skattekonsult på Indirect Tax Services är det viktigt att förstå hur olika branscher fungerar då momsfrågorna ofta har en nära koppling till valda affärsmodeller och produkter. Många uppdrag rör fastighetstransaktioner, M&A och bank-, finans och försäkringsområdet. En stor del av vår verksamhet rör internationella frågor och involverar både nationell rätt och EU-rätt.

Vi söker

Vi söker dig som är jurist, ekonom eller annan motsvarande utbildning och har ett genuint intresse av skatterätt för anställning på vårt kontor i Stockholm med start i januari 2021. Du bör ha god stilistisk förmåga och goda kunskaper i engelska och svenska. Då vi arbetar i team är god samarbetsförmåga och social kompetens en förutsättning. Tidigare arbetslivserfarenhet, utlandsstudier samt kurser inom ekonomi är meriterande.

Vi erbjuder

Möjligheten att få arbeta med de största företagen i Sverige och internationellt. Dina arbetsuppgifter kommer att vara både omväxlande och utvecklande. Du kommer att vara i frontlinjen när vi assisterar våra klienter. Deloitte erbjuder dig en social och internationellt präglad arbetsplats. Vi är under stark tillväxt och lägger stora resurser på att vidareutveckla vår verksamhet och våra medarbetare.En karriär på Deloitte innebär ständig utveckling. Här får du tillgång till ett globalt nätverk av erfarna kollegor som bidrar till att du kan stärka både dig själv, våra klienter och vår verksamhet. Genom praktisk erfarenhet, en coach som stöttar din karriär, utbildning och kontinuerlig feedback får du hjälp att ta till vara dina styrkor.

Ansökan

Du ansöker online, gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval, dock senast 27 september. Din ansökan bör vara skriven på engelska och ska bestå av ett personligt brev, CV och betygskopior från högskola/universitet samt gymnasium. Notera att du behöver ladda upp samtliga dokument för att din ansökan ska ses som fullständig. OBS - ange vilket verksamhetsområde du är särskilt intresserad av.

Frågor?

Vid eventuella frågor kring ansökningsförfarandet är du välkommen att kontakta Sophie Karlerö, Rekryterare, på telefon 070 080 27 77.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta följande personer på respektive verksamhetsområde: M&A Tax - Johan Rasmussen 070-080 29 59, Indirect Tax Services - Henrik Karlsson 076-827 73 93, Private Client Services - Lina Thörn 070-080 33 49 och Global Employer Services - Anneli Karlsson 070-080 23 71.

Vi ser fram emot din ansökan!

What impact will you make?

På Deloitte gör ditt arbete en meningsfull skillnad, varje dag, medan du växer i en inkluderande företagskultur av samarbete och hög prestation. Utöver att skapa lösningar strävar vi efter att göra en positiv och avgörande skillnad för andra i vår omgivning, våra klienter och samhället. På Deloitte hittar du tidigare dolda möjligheter att lyckas och inser din fulla potential.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Deloitte erbjuder tjänster inom revision, business consulting, finansiell rådgivning, riskhantering, skatterådgivning och relaterade områden. Med mer än 312 000 medarbetare i över 150 länder hjälper vi våra klienter och vår omvärld att lösa komplexa problem och nå högt uppsatta mål. Det som definierar Deloitte är vår strävan att göra en meningsfull skillnad. Vi tror att när våra klienter och vårt samhälle blir starkare, blir vi det också
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
27 sept 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
7
Yrkesområde
Juridik

Inga fler jobb från Deloitte Sweden tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga