Deloitte Sweden · Publicerad 23 mars 2021

Deloittes migrationsgrupp är en del av Deloittes skatteavdelning som erbjuder konkret och lösningsorienterad rådgivning som omfattar alla typer av skattefrågor för företag och individer i nationella såväl som internationella situationer. Vår specialistkompetens täcker bland annat svensk och internationell företags- och individbeskattning, internprissättning, incitamentsprogram, mervärdesskatt och andra indirekta skatter. Global Immigration Services är en del av avdelningen Global Employer Services som assisterar företag och deras anställda med juridiska frågor som uppstår i samband med global mobilitet av personal.

Arbetsbeskrivning

Global Immigration Services erbjuder tjänster och rådgivning inom det globala migrationsområdet. Vi är under tillväxt och lägger stora resurser på vidareutveckling av våra medarbetare och tjänster. I rollen som migrationskonsult inom Global Immigration Services arbetar du primärt med ansökningar om uppehålls- och arbetstillstånd men även rådgivning kring andra delar som blir aktuella i samband med vår migrationsrådgivning, såsom skatt, arbetsrätt och försäkringar.

Migrationsgruppen består i dagsläget utav ca. 15 personer som arbetar med migrationsfrågor på hel- eller deltid. Gruppen är en del av avdelningen Global Employer Services. Som del i Deloitte Sveriges migrationsgrupp är du en viktig pusselbit i Deloittes satsning på migrationsområdet både i Sverige som globalt.

Om rollen

Som migrationskonsult på Deloitte kommer du att få möjlighet att arbeta i en mycket internationell miljö. Vi arbetar med multinationella företag och deras anställda från hela världen och samarbetar dagligen med andra Deloittekontor inom vårt globala Deloittenätverk. Arbetet inkluderar även att:
 • Delta i varierande migrationsprojekt, samla in data och granska uppehållstillståndsansökningar
 • Driva uppdrag och stötta mer juniora medarbetare
 • Lämna rådgivning kring arbets- och uppehållsstillståndsansökningar samt andra typer av närliggande tillståndsformer
 • Applicera och visa god förståelse för migrationsrättsliga frågor och allmänna juridiska principer aktuella för migrationsområdet
 • Ha klientkontakt både med de bolag vi assisterar men även deras anställda
 • Hålla sig uppdaterad om migrationsrättslig utveckling på såväl nationell som internationell nivå
 • Vara med och driva rättsutvecklingen framåt genom yttranden och rättsprocesser
 • Bidra till stärkta relationer med befintliga klienter
 • Delta i offertarbete och i olika marknadsföringsaktiviteter
 • Assistera med global koordination
 • Vara med i faktureringsarbetet
Vi söker

Till Global Immigration Services i Stockholm, Göteborg eller Malmö söker vi nu migrationskonsulter med ett par års erfarenhet.

Vi ser gärna att migrationskonsulterna brinner för migrationsområdet och allt vad det innebär samt har relevant erfarenhet från att ha arbetat med migrationsfrågor, gärna från annan konsultverksamhet eller myndighet.

Förutom ovan ser vi gärna att du är driven och handlingskraftig, har ett stort intresse för att tillhandahålla rådgivning av högsta klass och besitter en förmåga att arbeta lösningsorienterat, målinriktat och med ett starkt ägarskap inför dina uppgifter. Vi ser gärna även att du har erfarenhet av att leda andra. Du ska kunna kommunicera obehindrat på engelska och svenska samt ha en mycket god analytisk förmåga. Då vi arbetar i team är god samarbetsförmåga och social kompetens en förutsättning.

Tillträde under våren/sommaren 2021.

Vi erbjuder

En karriär på Deloitte innebär ständig utveckling. Här får du tillgång till ett globalt nätverk av erfarna kollegor som bidrar till att du kan stärka både dig själv, våra klienter och vår verksamhet. Du får arbeta med spännande, komplexa uppdrag i team som alltid värderar ditt perspektiv. Genom utbildning, praktisk erfarenhet, en coach som stöttar din karriär och kontinuerlig feedback får du hjälp att ta till vara dina styrkor.

Ansökan

Du ansöker online. Din ansökan ska bestå av ett personligt brev, CV och betygskopior från gymnasium eller i förekommande fall högskola/universitet. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval men senast den 25 april.

Som ett kvalitativt led i Deloittes rekryteringsprocess genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare, trygga arbetsmiljön för våra medarbetare och möta regelkrav. Processen för bakgrundskontroller genomförs i samarbete med ToFindOut. https://tofindout.se/sv/faq/.

Frågor?

Välkommen att kontakta Martina Ogenhammar, Global Immigration Services, på telefon 070-080 21 60, om du har frågor kring tjänsten. Vid eventuella frågor kring ansökningsförfarandet är du välkommen att kontakta Sophie Karlerö, Rekryterare, på telefon 070 080 27 77 och Linn Sigra, på telefon 070 080 27 26.

Vi ser fram emot din ansökan!

What impact will you make?

På Deloitte gör ditt arbete en meningsfull skillnad, varje dag, medan du växer i en inkluderande företagskultur av samarbete och hög prestation. Utöver att skapa lösningar strävar vi efter att göra en positiv och avgörande skillnad för andra i vår omgivning, våra klienter och samhället. På Deloitte hittar du tidigare dolda möjligheter att lyckas och inser din fulla potential.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Deloitte erbjuder tjänster inom revision, business consulting, finansiell rådgivning, riskhantering, skatterådgivning och relaterade områden. Med mer än 330 000 medarbetare i över 150 länder hjälper vi våra klienter och vår omvärld att lösa komplexa problem och nå högt uppsatta mål. Det som definierar Deloitte är vår strävan att göra en meningsfull skillnad. Vi tror att när våra klienter och vårt samhälle blir starkare, blir vi det också
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
25 apr 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration

Inga fler jobb från Deloitte Sweden tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga