ENACO Sverige · Publicerad 6 nov 2019

Är du en affärsdriven CFO som framgångsrikt arbetat med förändring och utveckling?

ENACO, en marknadsledande aktör med mer än 40 års erfarenhet har efter en lyckosam strategisk förändring av sin affär en god lönsamhet och man har nu möjlighet att erbjuda tjänsten som bolagets nya CFO. Du förväntas arbeta verksamhetsnära med stort fokus på affären och i tätt samarbete med VD/CEO samt övriga chefer i organisationen. ENACOs huvudkontor är placerat i Kista, Stockholm.

Urval beräknas pågå löpande, varmt välkommen snarast möjligt med din ansökan.

Om tjänsten

Som CFO har du det övergripande ansvaret för att leda, driva och utveckla ekonomifunktionen och dess personal (3 personer) utifrån uppsatta mål och strategier. Du ingår i ledningsgruppen, rapporterar till VD/CEO samt är föredragande i bolagets styrelse.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
  • att driva budget- och prognosprocessen samt att upprätta delårsrapporter och årsredovisning
  • ansvar för bolagets KPI:er och att säkerställa en korrekt och informativ uppföljning av verksamhetens olika delar
  • ansvar för företagets redovisning, rapportering samt övergripande analys
  • all finansiell rapportering till VD/CEO och styrelse, rapportering till bolagets ägarkoncern ingår
  • att supportera VD/CEO i att säkerställa att bolaget tar ansvar för bolagets tillgångar och skulder, likviditet och kassaflöde i enlighet med beslutad budget och reviderade prognoser
  • arbete med affärsplan samt bidra till utvecklingen av affärsstrategin och verksamheten
  • att bistå VD/CEO med extern kommunikation med börsen (vid en notering) och/eller investerare
  • ansvar för intern kontroll och arbete med riskhantering
  • dialog med bank, kreditgivare, advokater samt revisorer
Vem är du?

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har flera års erfarenhet som CFO eller motsvarande. Meriterande är om du tidigare har arbetat inom service, underhåll och drift samt i en projektstyrd entreprenadbransch. Du har god vana av styrelserapportering och ledningsarbete. Med tanke på en eventuell framtida börsintroduktion ser vi det som ett plus att du tidigare har erfarenhet från börsbolag.

Som person söker vi dig som är affärsorienterad, analytisk och som självständigt kan driva och genomföra förändringsarbeten. Du bidrar till verksamheten både strategiskt och även operativt. Du är en van ledare som engagerat utvecklar dina medarbetare och är kommunikativ samt duktig på att bygga relationer.

Om verksamheten

ENACO-koncernen levererar lösningar för datahallar och avbrottsfri kraft sedan 1977. Företaget har ca 90 anställda samt en budgeterad omsättning på ca 300 miljoner och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Bolagets ledstjärna är att matcha leverantörers produktutveckling med kunders önskemål och krav som bidrar till dagens höga standard av datacenter och tekniska rum inom samhällskritisk infrastruktur. Med unik kompetens på datacenters infrastruktur, och spets på kraft, klimat och nätverk, designar och bygger vi ostoppbara verksamhetskritiska miljöer. Verksamheten kompletteras av ett brett tjänsteutbud där vi tillhandahåller drift och övervakning, underhåll och service 24/7/365 för att säkra trygg drift under anläggningens livstid.

ENACOs partnerskap med Sveriges ledande leverantörer på området är vår ryggrad och garanti för oberoende. Det gör att vi kan arbeta efter våra kunders preferenser och utforma lösningar baserade på erfarenheter av 1000-tals datacenter. Vår kompetens spänner över alla vanligt förekommande fabrikat.

För att veta mer om oss besök gärna www.enaco.se
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
27 nov 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Bygg & Hantverk

Inga fler liknande jobb tillgängliga