Ecogain · Publicerad 11 juni 2020

Vill du ha både naturen och näringslivet som uppdragsgivare?
Ecogain är ett av landets snabbast växande konsultföretag inom samhällsutvecklande naturvård. Vi hjälper våra kunder att hitta konkreta lösningar som främjar en samhällsutveckling i samklang med naturen. Som en del av Ecogain får du möjlighet att påverka företag att skapa ett schysst förhållningssätt till naturen.

Ecogain är ett företag med ett stort engagemang och med en djupgående kunskap om natur och ekologiskt hållbarhetsarbete. Vår styrka är vår bredd - vi behärskar både strategiskt arbete på ledningsnivå och direkta insatser på land och i vatten. Hos oss erbjuds du en modern arbetsplats där vi månar om en bra balans mellan arbete och fritid.

Nu vill vi förstärka vårt team med dig som delar vårt engagemang. Vi behöver ytterligare en erfaren eller senior miljöprojektledare.

Tjänsteområdet

Inom vårt affärsområde Miljöprojektledning är kärnan kvalificerad rådgivning i breda utmaningar inom miljö och markanvändning. Påverkan på natur, naturkapital och biologisk mångfald är ofta en hörnsten i kundens utmaning. Där är miljöbedömningar och samråd viktiga verktyg, och krav i lagstiftningen är ofta kundens främsta drivkraft till att anlita oss.

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att vara att planera, driva och följa upp uppdrag för hållbar samhällsutveckling, där mötet mellan markanvändning och naturmiljöfrågor står i fokus. Arbetet innebär kundkontakter, att projektleda grupper med olika kompetenser samt redaktionellt arbete med att ta fram rapporter och underlag.

Som miljöprojektledare hos oss blir du en del av en arbetsplats med god gemenskap och tydliga gemensamma mål och ett stort engagemang. Du får kollegor som drivs av att bidra till samhällsutvecklingen utan att göra avkall på natur och biologisk mångfald. Vår arbetsgrupp är engagerade - i varandra, i vårt företag och i våra kunder. Oberoende och objektivitet är viktigt och vi håller huvudet högt när det kommer till att leverera professionella och transparenta bedömningar.

Resor i tjänsten till kunder och kollegor förekommer. Vi har kontor i Umeå, Östersund, Stockholm, Göteborg och Malmö och vi har flera medarbetare som arbetar på andra orter. Placering beror på var du finns.

Dina kunskaper och kvalifikationer

För att passa i rollen som erfaren eller senior miljöprojektledare ser vi att du uppfyller följande kvalifikationer:

Kompetenser
  • Du har projektledarkompetens - du är strukturerad, effektiv och har en god förmåga att organisera och leda projekt mot uppsatta mål
  • Du är analytisk och har lätt för att sätta dig in i och dra slutsatser från beslutsunderlag från olika specialistområden
  • Du har en god förmåga att läsa, lyssna till och förstå skriftlig och talad kommunikation och en förmåga att förklara och sammanfatta.
  • Du är affärsmässig och trivs i konsultrollen och utvecklar våra kundrelationer samtidigt som du får våra beställare att känna sig respekterade och trygga.
  • Du har ett tydligt lösningsfokus.
Kunskap

Vi vill att du har en akademisk utbildning inom biologi, naturgeografi eller annat naturvetenskapligt område, alternativt annan relevant samhällsvetenskaplig eller teknisk utbildning. Du har kunskap om svensk miljölagstiftning särskilt avseende miljöbedömning av planer, program och verksamheter.

Det är meriterande om du har kunskap om ekologi och biologisk mångfald.

Du har B-körkort.

Erfarenhet

Det är meriterande om du tidigare har arbetat som projektledare och konsult.

Det är också meriterande om du har erfarenhet av att ha genomfört miljöbedömningar för planer, program eller verksamheter eller erfarenhet av arbete med miljöfarlig verksamhet och/eller MKN för vatten. Det är också meriterande om du tagit fram och genomfört uppföljnings- eller kontrollprogram

Så här söker du tjänsten

Är du intresserad och vill veta mer - ring affärsområdeschef Åsa Karlberg.

Följ länk på hemsidan för att ansöka. Urval sker kontinuerligt.

Vi ser fram emot din ansökan.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
31 juli 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Projektledare

Inga fler jobb från Ecogain tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga