Eric Andersson- gruppen · Publicerad 19 feb 2020

Är du ekonomiassistent och söker nya utmaningar? Brightby rekryterar nu för Eric Andersson Gruppens räkning en ekonomiassistent inom kund- och leverantörsreskontra.Om rollen
Du kommer ingå i en grupp av tre ekonomiassistenter som gemensamt kommer arbeta med kund- och leverantörsreskontra, anläggningsregister och utlägg. Eric Andersson Gruppen AB är moderbolag i EA koncernen. Moderbolagets ekonomiavdelning ansvarar för ekonomiprocesserna för samtliga koncernens bolag och består av CFO, två projektcontrollers, en redovisningschef, två redovisningsekonomer med bolagsansvar samt tre ekonomiassistenterna

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Leverantörsreskontra:Inläsning/kontroll, kontering, attest, betalningar och påminnelser
  • Kundreskontra:Fakturering, inbetalningar, påminnelser och räntefakturering
  • Anläggningsregister:Underhåll av anskaffningar, avyttring av anläggningstillgångar, avskrivningar
Avstämningar vid månadsbokslut samt användarstöd till verksamheten inom kund- och leverantörsreskontra samt anläggningsregister

Du kommer också hantera utläggsredovisning samt delta i små och stora projekt inom kund- och leverantörsreskontran.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är trygg i din roll som rutinerad ekonomiassistent med minst 5-7 års erfarenhet. Du är van att arbeta självständig, med stabila kunskaper om kontering och löpande momshantering. Erfarenhet av "byggmoms" - omvänd skattskyldighet för byggtjänster - är en stor fördel (men inte krav). Du har god IT-vana för att förstå befintliga system och hantera fel som uppkommer i inläsning/flöden mm.

Kunden arbetar i systemen Palette (lev.fakturor) och Vitec 3L Pro (ekonomisystem).

Vem är du?

Du har känsla för service mot verksamheten och är van att styra upp olika frågor. Att ta ansvar både för egna och gemensamma uppgifter ses som positivt och är naturligt för dig. Kunden är i vissa fall en stor organisation och andra fall fungerar som ett litet företag där man spontant kan behöva hjälpa till med andra/andras uppgifter.

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef på Brightby Pauline Mann, 070-367 67 03 eller pauline.mann@brightby.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Brightby är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserat inom ekonomi, finans, bank och försäkring och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomiassistent

Inga fler liknande jobb tillgängliga