Erik Penser Bank · Publicerad 3 juli 2020

Har du erfarenhet från kreditområdet gällande kreditgivning till företag? Har du tidigare arbetat med finansiell rapportering? Då kan denna möjlighet vara någonting för dig! Tillsammans med Erik Penser Bank söker vi nu en kreditanalytiker, till en bred roll på kreditavdelningen. Tjänsten som är på heltid är en direktrekrytering, vilket innebär att du kommer att anställas direkt av Erik Penser Bank.

Om rollen

Som kreditanalytiker är ett av dina största fokusområden att analysera kommande och befintliga kreditaffärer. Erik Penser Bank är placerade i trevliga lokaler i Stockholm City.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat att bestå av:
  • Analys av företagskrediter såsom fastighetsfinansiering, finansiering av fastighetsprojekt och rörelsefinansiering.
  • Löpande kreditdiskussioner med kundansvariga och genomgång av kreditunderlag som skall vidare till kreditkommitté.
  • Hantering och analys av bankens kreditrisker.
  • Kvartalsvis uppföljning och rapportering av kreditstockens sammansättning, riskexponering, IFRS9 reserveringar med mera.
  • Kontinuerligt utveckla kreditprocessen och kreditaffären.
Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som är noggrann, analytisk och strukturerad med relevant arbetslivserfarenhet inom kreditområdet, med fokus mot företag. Du har en dokumenterad erfarenhet inom finansiell rapportering. Vidare har du goda kunskaper inom relevanta regelverk samt goda kunskaper i Excel. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i både tal och skrift. Vi tror att du som söker har en akademisk utbildning i grunden, gärna inom ekonomi.

Om Erik Penser Bank

Erik Penser Bank är en privatägd och fristående bank. Vi erbjuder exklusiva finansiella tjänster till privata och institutionella investerare och vi fokuserar på att skapa värde åt våra kunder. Vi är verksamma inom affärsområdena Wealth Mangagement och Corporate Finance.

Läs mer på www.penser.se

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:
  • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
I denna rekryteringsprocess samarbetar Erik Penser Bank med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Niclas Persson tel 0708-970011 eller mail niclas.persson@meritmind.se Intervjuer sker löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga