EuroMaint · Publicerad 4 jan 2021

EuroMaint söker nu en redovisningschef med ansvar för moderbolagets och koncernens redovisningsfunktion. Utöver ansvaret för bokslutsprocess, intern och extern rapportering, redovisningsfrågor och skatt kommer du som redovisningschef att ha personalansvar för åtta medarbetare.

EuroMaint är Nordens ledande leverantör av underhållstjänster för spårtrafikbranschen och bidrar till att utveckla tågtrafiken till det självklara transportmedlet för att möta framtida samhälls- och miljöutmaningar. Bolaget har sitt ursprung i Statens Järnvägar och har mer än 100 års erfarenhet i branschen. Idag ägs EuroMaint av spanska CAF. Koncernen tillämpar IFRS och som redovisningschef kommer du att stötta dina medarbetare och säkerställa att rapporteringen blir korrekt enligt IFRS regelverk. Rollen kommer att driva utveckling och effektivisering av avdelningen samt kontinuerligt se över systemstrukturen. Tjänsten rapporterar till EuroMaints CFO och är placerad i bolagets lokaler i Solna Strand.Arbetsuppgifter och ansvarsområden som Redovisningchef:
  • Leda det dagliga arbetet på redovisningsavdelningen (inkl. kund- och leverantörskontra)
  • Ansvar för månads, kvartals och årsbokslut inklusive koncernkonsolidering och rapportering till ägarna CAF
  • Upprätta årsredovisning och deklarationer samt hantera skattefrågor
  • Handha likviditetsstyrning och upprätta kassaprognoser
  • Kontaktperson mot revisorer, bank och myndigheter avseende legala och redovisningsfrågor
  • Säkerställa kvalitet i redovisning i enlighet med IFRS
  • Delta i aktuella projekt inom koncernen såsom implementation av e-fakturasystem, uppsättning av finansiell struktur vid nya kundprojekt, lagervärdering etc.
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med en flerårig erfarenhet av att som redovisningschef ansvara för redovisning och bokslutsprocessen i sin helhet. Du har en bred kunskap om det redovisningstekniska och är van att även hantera operativa redovisningsfrågor, men också att kunna se och prioritera gruppens arbete från ett helikopterperspektiv. Meriterande är om du har erfarenhet från noterat bolag samt bolag med stora transaktionsflöden.

Personliga egenskaper

Som redovisningschef på EuroMaint är du trygg i ledarrollen, har en prestigelös inställning och är van att ta ansvar fullt ut. Du är kommunikativ och ser till att medarbetarna är välinformerade och är tydlig med att förmedla dina förväntningar. Som person välkomnar du förändringar och har lätt att anpassa sig till nya situationer och förutsättningar. Vidare är du lugn och strukturerad med integritet och tar välgrundade beslut.

Placeringsort: Solna Strand

Vad erbjuder EuroMaint:

Tåg är en bransch i fokus. I EuroMaints platta organisation finns stora utvecklingsmöjligheter och möjligheter till initiativ. Vi erbjuder dig en utvecklande och utmanande roll där du arbetar tätt tillsammans med kompetenta kollegor i ett företag som arbetar med teknik och underhåll i framkant. EuroMaint har ett positivt affärsläge och ser ljust på framtiden. EuroMaint erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor. Bolagets tjänster och produkter säkrar tillförlitligheten och livslängden för spårburna fordon såsom godsvagnar och passagerartåg samt lok och arbetsmaskiner. EuroMaint har en omsättning på 1 600 MSEK och cirka 1000 medarbetare. EuroMaint ägs av spanska företaget CAF sedan 2019-07-01. För mer info, www.euromaint.com

I denna rekryteringsprocess samarbetar EuroMaint med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Redovisningschef, Redovisningsansvarig, Head of Finance, Accounting manager, Chief accountant, Finance Director, Accountant, Auditor, Senior accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Group accountant, Financial controller, redovisningsspecialist, redovisningskonsult, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, Financial manager, CFO, Finance manager,
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga