EuroMaint · Publicerad 5 mars 2021

Söker du en arbetsplats där du får förtroende att jobba självständigt och där det händer mycket? EuroMaint har ett positivt affärsläge med många anbud och kontrakt i pipen och ser ljust på framtiden. Stimuleras du av att arbeta för ett bolag i framkant inom sitt område i en komplex och hållbar framtidsbransch?

EuroMaint söker nu en redovisningschef med ansvar för moderbolagets och koncernens redovisningsfunktion. Utöver ansvaret för bokslutsprocess, intern och extern rapportering, redovisningsfrågor och skatt kommer du som redovisningschef att ha personalansvar för åtta medarbetare. Här får du chansen att utvecklas i ett arbetsklimat där alla tillåts göra sin röst hörd, prova nytt och där man hjälps åt.

EuroMaint är Nordens ledande leverantör av underhållstjänster för spårtrafikbranschen och bidrar till att utveckla tågtrafiken till det självklara transportmedlet för att möta framtida samhälls- och miljöutmaningar. Bolaget har sitt ursprung i Statens Järnvägar och har mer än 100 års erfarenhet i branschen. Idag ägs EuroMaint av spanska CAF. Koncernen tillämpar IFRS och som redovisningschef kommer du att stötta dina medarbetare och säkerställa att rapporteringen blir korrekt enligt IFRS regelverk. Rollen kommer att driva utveckling och effektivisering av avdelningen samt kontinuerligt se över systemstrukturen, här finns stora möjligheter att påverka. Tjänsten rapporterar till EuroMaints CFO och är placerad i bolagets lokaler i Solna Strand.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:
 • Leda det dagliga arbetet på redovisningsavdelningen (inkl. kund- och leverantörskontra)
 • Ansvar för månads, kvartals, årsbokslut och rapportering till ägarna CAF
 • Upprätta årsredovisning och deklarationer samt hantera skattefrågor
 • Handha likviditetsstyrning och upprätta kassaprognoser
 • Kontaktperson mot revisorer, bank och myndigheter avseende legala och redovisningsfrågor
 • Säkerställa kvalitet i redovisning i enlighet med IFRS
 • Delta i aktuella projekt inom koncernen såsom implementation av e-fakturasystem, uppsättning av finansiell struktur vid nya kundprojekt, lagervärdering etc.
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har någon form av ekonomisk eftergymnasial utbildning och flerårig erfarenhet av att som redovisningschef ansvara för redovisning och bokslutsprocessen i sin helhet. Du har en bred kunskap om det redovisningstekniska och är van att även hantera operativa redovisningsfrågor, men också att kunna se och prioritera gruppens arbete från ett helikopterperspektiv.

Personliga egenskaper:

Som redovisningschef på EuroMaint är du trygg i ledarrollen, har en prestigelös inställning och är van att ta ansvar fullt ut. Du är kommunikativ och lätt att ha och göra med. Som person välkomnar du förändringar och har lätt att anpassa sig till nya situationer och förutsättningar. Välkommen till ett glatt gäng med god sammanhållning, där vi stöttar varandra och har kul ihop.

Placeringsort: Solna Strand

Vad erbjuder EuroMaint:

Tåg är en bransch i fokus. I EuroMaints platta organisation finns stora utvecklingsmöjligheter och möjligheter till initiativ. Vi erbjuder dig en utvecklande och utmanande roll där du arbetar tätt tillsammans med kompetenta kollegor i ett företag som arbetar med teknik och underhåll i framkant. EuroMaint har ett positivt affärsläge och ser ljust på framtiden.

EuroMaint erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor. Bolagets tjänster och produkter säkrar tillförlitligheten och livslängden för spårburna fordon såsom godsvagnar och passagerartåg samt lok och arbetsmaskiner. EuroMaint har en omsättning på 1 600 MSEK och cirka 1000 medarbetare. EuroMaint ägs av spanska företaget CAF sedan 2019-07-01.

För mer info,
www.euromaint.com

I denna rekryteringsprocess samarbetar EuroMaint med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 21:a april 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Redovisningschef, redovisning, chef
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga