Euromaint Rail · Publicerad 9 apr 2021

Garantitekniker inom spårvagnsunderhåll med erfarenhet av felsökning och reparationer sökes till Euromaint i Stockholm

Euromaint tar över ansvaret för garantiunderhållet kopplat till de av CAF levererade spårvagnarna A35/36 med start i september i år. I Stockholm söker de därför flera tekniker till en ny spännande och bred roll med ansvar för garantiunderhåll av rälsgående fordon. Lockas du av en roll där du ansvarar för att utföra avancerad felsökning, garantiunderhåll, reparationer och förebyggande underhåll på spårvagnar? Skulle du trivas i en teknisk roll där du självständigt och tillsammans med andra utreder och föreslår lösningar på tekniska problem med fokus på fordonsunderhåll?

Har du kanske även tidigare erfarenhet inom området tågteknik eller flygteknik och har din specialistkompetens inom avancerat underhåll och felsökning? Då är det dig vi söker! Läs mer och sök tjänsten redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Vi är Sveriges största bolag inom tågunderhåll. Hos oss erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter och intressanta arbetsuppgifter, både i Sverige och internationellt med vår spanska huvudägare CAF. På Euromaint kommer du att omges av kompetenta och drivna kollegor som förgyller din arbetsdag. Hos oss får du stora möjligheter att själv prioritera, styra och planera dagen. Vi är ett bolag som expanderar och erbjuder innovativa lösningar i kombination med modern teknik.

Vi erbjuder dig en ny spännande tjänst på Euromaint Rail som Garantitekniker/Warranty Technician. Du kommer att arbeta utredande och förebyggande samt operativt, med fokus på att genomföra kontroller för att säkerställa att uppgifter som utförs uppfyller kvalitets- och säkerhetskraven i relevanta järnvägsstandarder.

Dina framtida arbetsuppgifter
 • Utföra systematisk felsökning samt förebyggande och avhjälpande underhåll på alla system i förekommande fordon.
 • Utföra garantiunderhåll på fordonens utrustning såsom arbete med att reglera och justera dörrar, pneumatiska tester i broms- och hjälputrustning, täthet av kretsar, kylkretsar, startmotorer, tester under spänning och tester för att starta utrustning.
 • Medverka i utredningar, analyser av tekniska problem samt föreslå förbättringar inom såväl avhjälpande som förebyggande åtgärder.
 • Medverka i att genomföra provinstallationer på fordon och/eller fordonssystem.
 • Uppdatering av fordon och material i garantihanteringssystemet.
 • Genomföra kontroller för att säkerställa att uppgifter som utförs uppfyller kvalitets- och säkerhetskraven i relevanta Järnvägsstandarder.
 • Säkerställa att utfört arbete följer företagets policyer och rutiner.
 • Ge stöd till produktionspersonal vid tekniska problem.
 • Avvikelsehantering avseende tekniska fordonssystem och däri ingående komponenter.
 • Bidra till att regler för hälsa, säkerhet och miljö efterlevs.
Rollen innebär också

Du kommer att tillsammans med ytterligare några kollegor bli en del av Produktion Mitt inom Fordonsunderhåll. Tjänsterna kommer att vara placerad antingen i Bromma eller på Lidingö, nära goda kommunikationer. Tjänsten är på heltid med start enligt överenskommelse och du arbetar initialt måndag - fredag för att sedan gå över till skift enligt modellen 7-7 inkluderat helger, kvällar och nätter.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har en yrkesexamen inom områdena el/elektronik, mekanik, fordonsunderhåll alternativt motsvarande erfarenhet från arbetslivet. Vi tror att du 3-4 års erfarenhet av arbete kanske från en liknande roll inom tågteknik eller flygteknik.

För att lyckas i rollen är det även viktigt att du:
 • har god kännedom om el, elektronik, mekanik och dess komponenter
 • kan läsa och förstå ritningar samt felsöka i el-system efter defekta komponenter
 • har mycket god kunskap i schema- och ritningsläsning (kunskap i hur man utläser information och funktionalitet ur el-, pneumatik- och mjukvaruscheman, apparatlistor, testinstruktioner)
 • har kunskap i hur man använder verktyg och mätutrustning såsom multimeter och isolationsprovare etc.
 • har god kännedom om styr- och reglerteknik samt hydraulik och pneumatik.
 • har kunskap i logisk uteslutningsmetodik och systematisk- och metodisk felsökning
 • har kunskaper om rapportering av aktiviteter, tid och material
I denna roll är det viktigt att du effektivt kan kommunicera i en multi-nationell och kulturellt skiftande organisation. Ett krav för rollen är därför att du behärskar svenska och engelska flytande både i tal och skrift samt kan förstå och skriva instruktioner och föreskrifter på både svenska och engelska.

För att verka i rollen är det även ett krav att du innehar B-körkort samt via Euromaint genomgått föreskriven hälsokontroll och behörighetskontroll samt blivit godkänd. Du har god systemvana och erfarenhet av office paketet samt har lätt för lära dig nya programvaror. Meriterande för rollen är kunskaper om Lean produktion.

Du trivs i en verksamhetsnära roll och som person är du lösningsorienterad, anpassningsbar, flexibel och och har en god förmåga att arbeta strukturerat. Viktigt för att lyckas i rollen är även att du självständigt och med starkt fokus kan driva dina processer framåt samt är kommunikativ och har god samarbetsförmåga för att lösa komplicerade frågeställningar.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga