Euromaint · Publicerad 25 aug 2020

Vill du arbeta som Business Controller på ett stabilt bolag i tillväxt? Motiveras du av att få arbeta i en bred tjänst med ett affärsnära fokus och många kontaktytor? Lockas du av möjligheter att påverka och utgöra en viktig länk mellan affär, verksamhet och ekonomi? Då kan denna tjänst vara något för dig!

Detta söker vi
Som Business Controller på EuroMaint kommer du att arbeta i en verksamhetsnära och bred roll inom affärsenheten Motorvagnar. Som Business Controller kommer du ingå i ett controllerteam om sex personer och rapporterar till Controllerchefen. Tjänsten är placerad vid EuroMaints huvudkontor i Solna Strand.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som Business Controller kommer du att ha ett nära samarbete med samt agera stöd till chefer inom affärsenheten avseende bl.a. den ekonomiska uppföljningen. Du kommer också att vara drivande i budget- och prognosprocesser. Stora delar av rollen kommer att handla om att utmana verksamheten i ex. effektivitets- och lönsamhetsfrågor. Du ingår också i affärsenhetens ledningsgrupp.

Dina huvudsakliga uppgifter innebär:
  • Stöd till affärsenhetschef och underhållschefer inom ekonomi och verksamhetsstyrning
  • Analysera affärsenhetens resultat- och balansräkningsutveckling
  • Ansvara för styrning och kvalitetssäkring avseende budget, prognos och affärsplaner inom affärsområdet
  • Framtagande av ex månadsrapporter och nyckeltalssammanställningar
  • Tillsammans med bolagets redovisningsavdelning säkerställa korrekt underlag till månadsboksluten för affärsenheten
  • Analysera investeringsansökningar samt verka för förbättring av investeringsunderlag
  • Delta i och driva diverse projektarbeten och löpande utredningar
I controllerteamet kommer man också att ha ett stort fokus på utveckling och förbättring av de gemensamma ekonomiska processerna exempelvis budgetprocessen och operativ rapportering.

Din profil
Vi ser att du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har minst 3 års erfarenhet som Controller, gärna med bakgrund från redovisning eller revision med helhetsförståelse för ekonomiprocessen. Du är systemintresserad och har goda kunskaper i Excel.

Du som person
Som person är du analytisk, strukturerad och har en förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt och hitta lösningar. För att lyckas i rollen är du lyhörd och har förmåga att kommunicera. Vidare är det viktigt att du har känsla för när du ska ta en utmanande eller stöttande roll vid exempelvis beslutsprocesser. Du är en engagerad person som brinner för att arbeta med siffror, att leverera ett arbete med hög kvalitet samtidigt som du motiveras av att arbeta nära verksamheten. Du är samarbetsinriktad och tycker om att bidra till utveckling.

Detta erbjuder EuroMaint
Tåg är en bransch i fokus. I EuroMaints platta organisation finns stora utvecklingsmöjligheter och möjligheter till initiativ. Vi erbjuder dig en utvecklande och utmanande roll där du arbetar tätt tillsammans med kompetenta kollegor i ett företag som arbetar med teknik och underhåll i framkant. Euromaint har ett positivt affärsläge och ser ljust på framtiden.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar EuroMaint Rail AB med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt tfn 073 384 23 94 eller Caroline Björk på tfn 073 303 34 66.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
EuroMaint erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor. EuroMaint bildades 2001. Bolaget har sitt ursprung i Statens Järnvägar och har mer än 100 års erfarenhet av kvalificerat underhåll av järnvägsfordon.

Bolagets tjänster och produkter säkrar tillförlitligheten och livslängden för spårburna fordon såsom godsvagnar och passagerartåg samt lok och arbetsmaskiner.

EuroMaint har en omsättning på ca 1 600 MSEK och cirka 1 000 medarbetare. EuroMaint ägs av den börsnoterade spanska tågtillverkaren CAF sedan juli 2019.

Läs mer om företaget på www.euromaint.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller , Revision

Inga fler liknande jobb tillgängliga