Everysport Media Group · Publicerad 11 dec 2020

Har du erfarenhet av koncernredovisning?
Är du ansvarsfull, strukturerad och självständig?
Vill du vara med i en tillväxtresa för ett internationellt bolag inom sportmediabranschen?

Då kan du vara den redovisningsansvarige som Everysport Media Group söker.

Beskrivning av tjänsten

I uppdraget ingår ett övergripande ansvar för all redovisning i koncernens verksamhet genom att agera team-lead för redovisnings teamet, ad hoc projekt kopplade till att förbättra processer inom bolaget samt fungera som stöd till CFO i redovisnings- och andra ekonomirelaterade frågor.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret vid Hötorget i Stockholm och du rapporterar direkt till koncernens CFO. Vi arbetar i det senaste vad gäller ekonomisystem (Netsuite) och drivs av att ständigt förbättra och utveckla våra processer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Övergripande ansvar för att redovisning sker enligt gällande regelverk (K3 och IFRS)
 • Säkerställa korrekt upprättande av månads-/kvartalsbokslut för koncernens legala enheter och koncernen som helhet.
 • Ansvar för konsolidering av koncernens bolag samt upprättande av koncernens bokslut
 • Övergripande ansvar för deklarationer avseende skatter samt övrig myndighetsrapportering
 • Övergripande ansvar för att årsredovisningar i legala enheter och koncernen följer gällande redovisningsregelverk (K3 och IFRS)
 • Delaktighet i utveckling och förvaltning av affärssystem, automatisering och effektiviseringar av interna ekonomiprocesser samt andra koncernövergripande ekonomirelaterade projekt.
Vem är du?

Vi söker en självgående och lösningsorienterad redovisningsansvarig med bred kunskap inom redovisning. Rätt kandidat drivs av nya utmaningar och vill vara med på resan i att fortsätta utveckla och driva en effektiv ekonomiorganisation lämpad för ett snabbväxande företag inom media.

Det är en bred roll inom redovisning där du kommer att ställas inför en mängd olika typer av frågeställningar i takt med att bolaget växer. Vi ser därför att du är trygg i din redovisningskompetens, både på legal som koncernnivå, samtidigt som du trivs med att ta dig an nya utmanande frågeställningar och att arbeta proaktivt för att förbättra processer. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ser gärna att du är prestigelös, serviceinriktad, strukturerad och har ett gott sinne för ordning och reda. Du är van att arbeta självständigt och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Framförallt vill du vara med och utveckla bolaget och vara med på expansionsresan tillsammans med oss på Everysport Media Group.

Erfarenhetsmässigt ser vi gärna att du har:
 • Relevant akademisk utbildning
 • God erfarenhet av såväl koncernredovisning som praktiskt konsolideringsarbete
 • Vana av att identifiera förbättringsområden och agera på dessa
 • Erfarenhet av IFRS
 • Bakgrund som revisor, men inget krav
Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Everysport Media Group med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson, 0733 - 84 20 22. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Everysport Media Group är ett börsnoterat snabbväxande sportmediabolag med flertalet kända varumärken så som Svenskafans.com, Eliteprospects.com, Hockeysverige.se etc. Under de senaste åren har koncernen vuxit både i Sverige och internationellt och samlar idag nära 90 anställda. Från Umeå i norr till Malmö i söder, samt med kontor i både Drammen (Norge) såväl som i Tampa och New York (USA).
Everysport Media Group består av 10 legala enheter vars ekonomihantering i dagsläget till största del sköts av bolagets ekonomiorganisation i Sverige om fyra personer. Bolaget har i dagsläget väl etablerade processer och rutiner för ekonomiarbetet men verkar i en föränderlig och expansiv miljö som ständigt kräver utveckling.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
22 jan 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga