Expressen · Publicerad 6 aug 2019

Gillar du att jobba i en föränderlig och inspirerande miljö som alltid ligger i framkant inom analys och utveckling?

Nu har du möjlighet att bli en del av Sveriges mest datadrivna mediehus! Expressen söker nu en Teknisk Webbanalytiker som gillar teamarbete, ett högt tempo och som har ett stort intresse av att utveckla sin tekniska kompetens och sin analytiska förmåga.

Vi erbjuder dig

Webbanalytikern tillhör Expressens analysteam som är den ledande analysavdelningen i mediesverige och består av 14 analytiker med kompetens inom tracking, webbanalys, konvertering, realtidsanalys, SEO, sociala medier, marknadsundersökningar, analys av tidningsförsäljningen och TV. Analysavdelningen arbetar korsfunktionellt med Expressens olika avdelningar - redaktion, utveckling, distribution och försäljning - i syfte att tillsammans bygga Sveriges mest datadrivna mediehus.

Det här gör du hos oss
  • Google Analytics (GA) som främsta verktyg
  • Implementation av tracking
  • Identifiera, analysera och föreslå förändringar av produkten i syfte att öka antalet sidvisningar, videovisningar och konverteringar
  • Genomföra, analysera och dra slutsatser från A/B-tester
  • Arbeta med visualisering av data på skärmar och i dashboards för att vägleda ditt team och dina stakeholders rätt
  • Driva analysarbeten med andra analytiker i analysteamet
DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du arbetar i ett av Expressens digitala utvecklingsteam som består av produktägare, utvecklare och UX-specialister. Du arbetar särskilt tight med produktägaren där ni tillsammans ansvarar för att teamet jobbar datadrivet och driver de digitala produkterna framåt.

Mer om dig

Vi söker dig med ett tekniskt intresse som har tidigare erfarenhet av webbanalys och gillar att analysera data och dra tydliga slutsatser. Det är meriterande om du har en eftergymnasial utbildning och ett stort plus om du har arbetserfarenhet av:
  • Google Analytics (Universal Analytics)
  • Konverteringsoptimering
  • A/B -och multivariata tester
  • Programmering inom Javascript, SQL eller motsvarande
Vi ser gärna att du har ett intresse för nyhetsbevakning och de digitala produkter som Expressen jobbar med. För att vara framgångsrik i rollen krävs att du är självgående, kan projektleda och har förmågan att genom din analys få igenom förändringar. Du älskar att arbeta i team och inspirera andra till att arbeta datadrivet.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Ada Digital är det modiga rekryteringsföretaget för dig som vill utvecklas i en digital värld! Vi är ett dotterbolag till TNG - specialister inom fördomsfri rekrytering. Rekryteringsupplevelsen fokuserar på dig och din potential. Vi hjälper till att öppna dörrarna till morgondagens bästa arbetsgivare för en karriär inom Tech, UX/Design, Data och Digital Commerce.
Du hittar mer information om oss på Ada Digital på adadigital.se
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga