Försvarsmakten · Publicerad 6 sept 2021

Vill du utvecklas på ett professionellt och personligt plan samtidigt som du gör skillnad för andra? Gillar du controlling, ekonomi, budgetering, rapportering, planering och uppföljning? Hos oss får du möjlighet att utmanas och utvecklas i en dynamisk verksamhet.

Om avdelningen

Du kommer att arbeta på den Kommersiella avdelningen som är en del av Försvarsmaktens Högkvarter. Vi arbetar bland annat med att leda, följa upp upphandlings- och inköpsverksamheten, försäljnings- och uthyrningsverksamheten samt verksamhet inom övrigt stöd och service i Försvarsmakten såväl nationellt som internationellt och i alla beredskapsnivåer.

Du blir en del av avdelningens planeringssektion som bl.a. arbetar med samordning och koordinering, planering och uppföljning liksom controller- och ekonomiarbete ur ett avdelningsperspektiv.

Huvudsakligt ansvar och arbetsuppgifter

Du kommer ansvara för avdelningsgemensam ekonomi och controllerverksamhet, innefattande såväl ekonomi/redovisning som verksamhetscontrolling (innefattande planera, genomföra, följa upp liksom sammanhålla/koordinera och utveckla).

Dina huvudsakliga uppgifter:
 • Arbeta med och i tillämpliga delar även sammanhålla avdelnings interna ekonomi- och controllerverksamhet
 • intern budget (budgetering, uppföljning, prognos och rapportering)
 • produktionsuppföljning (ProdU/MR) och analyser ur ett kommersiellt perspektiv
 • Annan cyklisk uppföljning och återrapportering så som underlagsframtagning inför månadsrapportering, årsredovisning, delårsredovisning m.m.
 • utveckla avdelningens arbete inom ekonomi- och controllerverksamhet
 • Enskilt och/eller tillsammans med andra sammanhålla och skriva avdelningens remissarbeten kopplat till ekonomi och annan kommersiell verksamhet
 • Leda och/eller delta i leda avdelningens arbete avseende finansiella risker, finanspolicy m.m.
 • Medverka i att ta fram anvisningar och direktiv m.m.
 • Delta i och/eller driva tvärfunktionella projekt tillsammans med avdelningens övriga controllers
 • Delta i eller leda utrednings-, utvecklings- och projektarbeten vid avdelningen
För att genomföra ditt arbete måste du ha lätt för att sätta dig in i verksamheten och förstå de olika behoven som finns i vår stora organisation.

Kvalifikationer
 • Akademisk utbildning examen med inriktning ekonomi och redovisning
 • Minst fem års arbetslivserfarenhet som controller/ekonom
 • Goda kunskaper inom ekonomi, redovisning, månads- och årsrapporter från större myndighet eller större bolag
 • Mycket god analytisk förmåga
 • Erfarenhet av att driva och arbeta i projekt och utvecklingsarbete
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift - flytande svenska och engelska (med anledning av att du bland annat kommer att skriva rapporter och föredra dem internt)
 • God datorvana och mycket goda kunskaper i MS Excel, Word, Powerpoint
Meriterande
 • Arbetslivserfarenhet från offentlig verksamhet
 • God kännedom om/erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet eller försvarssektorn
 • Erfarenhet SAP avs. ekonomi- och analyser (BO-rapporter/BI)
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens ekonomimodell
Personliga egenskaper

Vi söker dig med förmåga att både förstå, genomföra och utveckla verksamheten kopplat till ekonomi, verksamhetscontrolling, planering och uppföljning.

Du kännetecknas av ett systematiskt arbetssätt, du är strukturerad i ditt tillvägagångssätt i ditt arbete och du är en god organisatör. Vidare behöver du vara lyhörd, tydlig och en god kommunikatör utrustad med mycket god analytisk förmåga. Du är handlingskraftig och tar initiativ och du motiveras av och sätter en ära i att leverera goda resultat, periodvis även under tidspress.

Du trivs i en roll som verkar såväl enskilt som tillsammans med andra för att nå uppsatta mål. Du är van att arbeta självständigt samtidigt som du har en god förmåga att samarbeta med kollegor och andra inom och utanför organisationen vid behov. Vidare har du lätt för att knyta nya kontakter både inom och utanför den egna organisationen och trivs med ett omväxlande och utmanande arbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker en medarbetare med rätt attityd, värderingar och inställning.

Övrigt

Detta är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning för den som inte redan är anställd i Försvarsmakten. Tjänstgöringsomfattning: 100 %. Arbetsort Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse.

Befattningen är en civil anställning. Individuell lönesättning.

Frågor om befattningen kan ställas till avdelningens stabschef Andreas Hartzell som nås via växel 08-788 75 00.

Fackliga kontaktpersoner:

SACO, Camilla Robertsson

SEKO, Liselott Larsson

OFR/S, Kjell Tetzlaff

OFR/O, Arne Nilsson

Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-28. Till ansökan bifogas CV och ett personligt brev är du motiverar varför du ser dig passa på vakant befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga