Försvarsmakten · Publicerad 26 dec 2019

Är du en erfaren analytiker som vill bidra till att Försvarsmaktens (FM) säkerhetsskydd inriktas i rätt riktning? Att identifiera och delge trender samt eventuella förändringar inom FM säkerhetsintressen med rätt metoder är centralt för att FM ska kunna skydda sina operativa resurser. På säkerhetsskyddsavdelningen vid Musts säkerhetskontor arbetar några av Sveriges främsta specialister inom säkerhetsskydd med att inrikta säkerhetsskyddet på strategisk nivå i FM. Vill du också vara med och bidra till ett säkert Sverige?

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Din uppgift är att delge militärstrategisk ledning bästa möjliga beslutsunderlag. I samarbete med andra delar ur Must ska du producera lägesbilder, genomföra sårbarhetsanalyser, kvantifiera risker och delge dessa som beslutsunderlag. Till ditt stöd finns analytiker och specialister vars arbete du samordnar. Du kommer också ingå i avdelningens operativa process där du förväntas överse våra informationsbehov, analysmetoder, analysverktyg och riskacceptansvillkor. Vidare innebär positionen att leda och delta i utredningar och utvecklingsarbete på avdelnings- och kontorsnivå, men även med andra myndigheter. Tjänsten innebär därtill att stödja övriga sektioner på avdelningen avseende frågor inom säkerhetsskyddets delområden.

Kvalifikationer
  • Relevant akademisk utbildning vid högskola-/universitet eller annan utbildning som bedöms likvärdig.
  • Flerårig dokumenterad erfarenhet av att arbeta med säkerhetsskyddsfrågor samt risk- och sårbarhetsanalyser. Du har således förmåga att beskriva risk ur flera olika perspektiv.
  • God förståelse för FM roll i vardag, kris och krig som du genom din arbetslivserfarenhet kan uppvisa.
  • God förmåga att delge analyser på ett pedagogiskt sätt både muntligt och skriftligt.
  • God insikt i lagar och förordningar inom säkerhetsskyddsområdet.
Meriterande
  • Tidigare anställning inom FM.
  • Kännedom om och erfarenhet av att arbeta med totalförsvarsfrågor.
  • Tidigare erfarenhet av att ha jobbat med säkerhetsskyddsfrågor på strategisk nivå inom myndighet.
Personliga egenskaper

Du är van vid att arbeta mot uppsatta mål tillsammans med andra. Du har förmåga att söka kunskap på egen hand och tar ansvar för ditt eget arbete. Du gillar utmaningar, är engagerad, prestigelös och stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö. Du drar dig inte för att ena dagen läsa och svara på en remiss till att andra dagen åka ut i verksamheten och stödja säkerhetsskyddsarbetet. Vi förväntar oss en hög personlig integritet och förmåga att skapa goda relationer och där förtroende och tillit är ledorden.

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Placeringsort: Stockholm.

Tjänsten är öppen att söka för både civila/militära och är på nivå 4. (Erfaren/senior nivå)

Tjänsten är en tillsvidareanställning, inledande provanställning om 6 månader. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, svenskt medborgarskap är ett krav.

Frågor om tjänsten kan ställas till: must-ledk-hr@mil.se.

Fackliga representanter:
SACO/Försvar - Anders Markow, tfn 08-788 75 00.
OFR/O - Roger Ericson, tfn 08-788 75 00.

Sista datum för ansökan:2020-01-20
Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga