Försvarsmakten · Publicerad 7 sept

För att skapa redundans i HR-arbetet arbetar HR-generalisterna vid personalsektionen i olika team. Vårt team (om totalt sex stycken medarbetare och en chef) arbetar med personalförsörjning av Högkvarterets internationella åtaganden och stödjer cheferna med ansvar för utlandsstationerad personal.

Gillar du att kombinera den resursmedvetna arbetsgivarrollen med att samtidigt kunna erbjuda en bra personalpolitik där arbetstagarens behov står i fokus? Brinner du för att i samverkan och utifrån avtal och regler hitta bra helhetslösningar på komplexa personalärenden? Har du därtill en hög integritet samt social förmåga att hantera olika typer av människor? Då ska du söka tjänsten hos oss!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som HR-generalist/ URA-handläggare vid personalsektionen kommer du att:
 • Operativt och strategiskt stödja Högkvarterets chefer med ansvar för utlandsstationerad personal enligt URA-avtalet (avtal om utlandskontrakt och riktlinjer för anställningsvillkor vid tjänstgöring utomlands).
 • Arbeta med villkors- och förmånsfrågor och därmed avtalstolkning av bl.a. URA, Inkomstskattelagen, Socialförsäkringsbalken och Försvarsmaktens Avtalssamling.
 • Vara kontaktperson för utlandsstationerad personal och förhandla fram individuella URA-kontrakt inom eget ansvarsområde.
 • I tät dialog samverka med ansvariga chefer, HR, ekonomi samt andra myndigheter.
 • Hantera personaladministration och ekonomi kopplat till utlandsstationerad personal.
Kvalifikationer:
 • Akademisk examen, företrädesvis inom HR, eller motsvarande erfarenhet.
 • Några års erfarenhet inom HR-området av operativt personalarbete, strategiskt är ett plus.
 • Goda kunskaper i Office-programmen och i engelska.
Meriterande:
 • Kunskap om URA och erfarenhet av arbete med utlandsstationerad personal.
 • Egen utlandserfarenhet, gärna enligt URA.
 • Erfarenhet av arbete med HR-frågor inom Försvarsmakten & kunskap om Försvarsmaktens avtalssamling.
Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är en engagerad person som arbetar för att hitta bra helhetslösningar med både Försvarsmaktens och individens bästa i fokus. Du trivs med varierande arbetsuppgifter, många kontaktytor och ett högt arbetstempo.

Som person är du serviceinriktad och din förmåga att samarbeta är mycket god. Du är flexibel men kan samtidigt avgöra var gränsen går för arbetsgivarens skyldigheter och ansvar utifrån gällande avtal och regler. Du är strukturerad och kan prioritera bland många arbetsuppgifter. Du har förmåga att arbeta självständigt med eget ansvar och har en ödmjuk inställning.

Vi tycker det är viktigt att du som person kommer att trivas och passa bra in i gruppen och ser gärna att du kommer till oss med nyfikna ögon och funderingar kring hur verksamheten kan utvecklas. Vi lägger vi stor vikt vid att få till en bra dynamik i gruppen och därmed dina personliga egenskaper.

Övrigt:
Arbetsort: Stockholm.
Tillträde mars 2019 eller enligt ök.
Anställningen är tillsvidare som inleds med en provanställning om 6 månader.
Intervjuer sker löpande.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att höra av dig till:
Chefen för personalsektionens internationella funktion Cecilia Righammar, tfn 08-788 79 45.

Fackliga kontaktpersoner:
SACO: Camilla Robertsson,
OFR/S: Pia Almström,
SEKO Försvar: Hans Monthan,
OFR/O: Arne Nilsson,
Samtliga nås på telefon 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-14. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet