Försvarsmakten · Publicerad 12 juli

Är du HR-utbildad och sugen på att komma till en professionell HR-organsation och bidra med din kompetens och erfarenheter? Då finns nu en unik möjlighet att söka sig till Försvarsmaktens HR Centrum som söker en HR-generalist i en verksamhet som är under stor förändring.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
HR-funktionen är arbetsgivarföreträdare och stödjer Försvarsmaktens HR Centrums (FM HRC) ledning med strategisk och operativ personaltjänst. Som HR-generalist ingår du i stabens HR- och kommunikationsavdelning där du genom ett konsultativt förhållningssätt ger stöd i HR-frågor till verksamhetens chefer. Arbetsområdet är brett vilket innebär att du kommer att arbeta över hela HR-området, mestadels operativt men även på strategisk nivå. Du kommer också att ha ett eller flera fokusområden som du företräder. Vilket/vilka fokusområden som är aktuella styrs av redan befintlig kompetens bland HR-personalen samt utifrån ditt intresse, erfarenhet och kompetens. I arbetet ingår även att hålla i HR-relaterade utbildningar samt att ingå i HR-relaterade projekt i staben.

Kvalifikationer:
  • Vi söker dig med en akademisk examen inom personalområdet, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • En förutsättning för att lyckas som HR-generalist är att ha något/några års erfarenhet av kvalificerat och brett HR-arbete eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Du har erfarenhet av att arbeta med arbetsrätt, avtalstolkning samt chefsstöd.
  • Du har erfarenhet av att arbeta med rehabilitering.
Personliga egenskaper:
Du är en skicklig relationsbyggare som inger förtroende. Du har ett coachande förhållningssätt och besitter hög integritet och personlig mognad. Du kan på ett självständigt sätt planera ditt arbete, prioritera och hantera flera saker löpande. Vidare är du ansvarsfull, noggrann, resultatorienterad och lösningsfokuserad.

Goda kunskaper i Officepaketet och god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på ett pedagogiskt sätt är också en förutsättning för att verka i rollen som HR-generalist.

Meriterande:
Erfarenhet av att arbeta inom statlig myndighet, gärna Försvarsmakten, är meriterande precis som att ha arbetat i HR-system som SAP och ReachMee. Vi ser gärna att du har arbetat med facklig samverkan och förhandlingar. Då FM HRC bedriver verksamhet vid flera orter är körkort meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Det är viktigt att du är en god ambassadör för Försvarsmaktens HR-koncept och står upp för och driver arbetet i utpekad riktning: Enkelt, Enhetligt och Effektivt. Vid HR och kommunikationsavdelningen berörs du i första hand av följande mål:
  • Ordning och Reda - Stärka chefen som arbetsgivarföreträdare.
  • Verkar för att chefernas administrativa uppgifter inom HR-området minskar.
  • Verka för att Försvarsmaktens värdegrund efterlevs.
Alla medarbetare inom FM HRC har ett ansvar att stå bakom vår värdegrund och att ständigt vidareutveckla en effektiv verksamhet som arbetar förebyggande och stödjer Försvarsmaktens kärnverksamhet.

Övrigt:
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning,
Placeringsort: Stockholm.
Tillträde efter ök, men gärna så snart som möjligt.
Individuell lönesättning tillämpas.

Kontaktpersoner:
HR-chef Marie Andersson, marie.andersson@mil.se
HR-generalist Andreas Williamsson, andreas.williamssom@mil.se
Samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Fackliga företrädare:
SACO: Camilla Robertsson (HKV), camilla.robertsson@mil.se
SEKO: Lise-Lotte Larsson (FMLOG), liselott.larsson@mil.se
OFR/S: Pia Almström (HKV), pia.almstrom@mil.se
OFR/O: Therese Lund (FM HRC), therese.lund@mil.se
Samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-02. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion. Vi har som främsta uppgift att stötta chefer och medarbetare med HR- och lönefrågor. Vi är drygt 250 medarbetare med verksamhet i Stockholm, på Gärdet i ett modernt kontorslandskap.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget