Försvarsmakten · Publicerad 10 juni 2020

Om enheten
Försvarsmaktens logistik, FMLOG är ett krigsförband inom försvarsmakten som i huvudsak ansvarar för samordning av den bakre logistiken. Just nu söker Försvarsmaktens Logistik, FMLOG en ny IT/Informationssäkerhetschef till genomförande/säkerhetsavdelningen. Genomförande/Säkerhetsavdelningen leds av chefen GenA och är en del av FMLOG Stab som utgör ett direkt stöd till Chefen FMLOG och FMLOG:s enhetsledningar. Funktionens uppgift är att leda och samordna arbete med säkerhet och ledningssystem inom FMLOG. Arbetet präglas av förutseende, stöd till chefer och medarbetare, samt uppföljning enligt utgivna uppgifter inom ramen för gällande lagar och förordningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT/Informationssäkerhetschef kommer du hantera ärenden rörande informationssäkerhet, IT-säkerhet och allmänt säkerhetsskydd. Du kommer också utföra analyser och säkerhetsskyddsplaner samt stödja FMLOG i IT-säkerhetsfrågor. Du kommer även regelbundet samverka med de verksamhetsområden som har angränsande verksamhet till säkerhetsskyddstjänsten och utbilda personal i säkerhetsskydd och IT-säkerhet. Du kommer också stödja Säkerhetschefen med att planera, samordna, utveckla och kontrollera förbandets säkerhetsskyddstjänst.

Tjänsten innebär fortlöpande utbildning och vidareutbildning, deltagande i övningar och annan verksamhet som innefattar resor utanför tjänstgöringsorten. Stundtals kan verksamheten vara intensiv vilket gör att du tidvis bör tåla en hög arbetsbelastning och ha god förmåga att arbeta i grupp.

Kvalifikationer
 • Utbildad säkerhetshandläggare i Försvarsmakten eller förvärvad motsvarande kunskap
 • Teknisk förståelse och kunskap gällande IT och säkerhetsskydd
 • Goda IT-kunskaper
 • Grundläggande kunskap i Försvarsmakten informationssystem
 • Goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift
 • Körkort B
Meriterande
 • Utbildad IT/Informationssäkerhetschef vid Försvarsmakten
 • Utbildad systemoperatör på Försvarsmaktens signalskyddssystem
 • Erfarenhet från internationellt samarbete
 • Erfarenhet från arbete med FM ledningssystem
 • Genomförd militär grundutbildning, (Värnplikt, GMU, FSS, Hemvärnet eller motsv.), utlandstjänstjänstgöring
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en mycket god pedagogisk och social förmåga och som kan arbeta på ett självständigt kritiskt och initiativrikt sätt. Vi ser också gärna att du snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter samt har en väl utvecklad samarbetsförmåga och en hög säkerhetsmedvetenhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper så som att du är serviceinriktad och har hög integritet. Vidare är det naturligt för dig att följa Försvarsmaktens ledarskap och värdegrund.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.
Sysselsättningsgrad: heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: enligt överenskommelse

Resor kan förekomma.

För upplysningar om befattningen kontakta: rekryterande chef, Stabschef Niclas Wallin, 072-384 60 07.

För information om rekryteringsprocessen kontakta: HR-generalist Maria Stare, 073-150 75 78.

Fackliga företrädare:

SECO Lise-Lotte Larsson

SACO Bengt Rainer

OFR/S Hans Jonsson

OFR/O Stefan Joon

Samtliga nås på växeln på: 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2020-06-23. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga