Försvarsmakten · Publicerad 18 juni 2019

På systemgranskningssektionen vid Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) arbetar några av Sveriges främsta experter inom it- och informationssäkerhet. Vi granskar Försvarsmaktens it-system och it-säkerhetshöjande produkter så att de håller en hög säkerhetsnivå och bidrar till att försvara Sverige. Som it-säkerhetsgranskare på systemgranskningssektionen medverkar du till att Försvarsmakten kan försvara Sverige i fred, kris och krig.

Huvudsakliga Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som it-säkerhetsgranskare består bl.a. av att granska och bedöma it-system och it-säkerhetshöjande produkter, bl.a. i våra vapenplattformar och system för cyberförsvar, avseende dess säkerhetsförmågor, hot och risker mot dessa system samt förtroendet för den tekniska implementationen. Du kommer delta vid it-säkerhetskontroller och förbandsbesök, lämna stöd och ge inriktning inom it-säkerhetsfrågor samt arbeta proaktivt med regelverksförändringar och riktlinjer inom olika teknikområden. Internationell samverkan och resor med övernattning nationellt samt internationellt förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig med gedigen teknisk it- och informationssäkerhetskompetens med flerårig erfarenhet.
 • Akademisk utbildning med relevant inriktning eller motsvarande dokumenterade kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • Fördjupad kompetens och erfarenhet inom två eller fler av dessa områden:
 • säkerhetsgranskning av komplexa it-miljöer inom större organisationer
 • kodgranskning, teknisk granskning och penetrationstestning
 • säkerhetsdesign av komplexa it-miljöer och it-säkerhetslösningar
 • hårdvara och operativsystem
 • nät- och mjukvaruvirtualisering
 • tekniska säkerhetsfunktioner för skyddsvärda it-miljöer
 • säkerhetsanalyser och riskbedömningar inom komplexa it-miljöer
 • nätverkstjänster och säkra kommunikationslösningar
 • Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift
 • Du har vana att läsa teknisk systemdokumentation och är väl förtrogen med att skriva formella rapporter på både svenska och engelska.
Meriterande
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet och de regelverk som styr totalförsvaret
 • Erfarenhet av arbete inom säkerhetsskydd
 • Aktiv/tidigare anställning inom någon av totalförsvarets myndigheter
Personliga egenskaper

Du har ett brinnande intresse för it- och informationssäkerhet med ett driv att ständigt lära mer. Du är ansvartagande, strukturerad, noggrann och analytisk, med förmåga att se helheten och tänka ett steg längre. Vi tror att du har ett högt säkerhetsmedvetande där du inte "bjuder på för mycket". Inom din yrkesroll lär du gärna av andra, delar med dig av dina egna erfarenheter och trivs generellt med att samarbeta. Du är flexibel och har förmåga att snabbt växla mellan planerade och händelsestyrda uppgifter och kan snabbt sätt dig in i ett uppkommet problem.

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett viktigt arbete där du bidrar till Sveriges säkerhet. Ett spännande och omväxlande tjänst i högt tempo med god kamratskap. Du ges möjligheter till kompetensutveckling och friskvård.

Övrigt

Tjänsten är tillsvidare, inledande provanställning om 6 mån.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Svenskt medborgarskap är ett krav.

Huvudstationering: Stockholm.

Frågor om tjänsten ställs till: must-ledk-hr@mil.se

Facklig repr:
SACO/Försvar - Anders Markow, tfn 08-788 75 00.
OFR/O - Roger Ericson, tfn 08-788 75 00.
Försvarsförbundet - Katarina Kruse, tfn 08-788 75 00.

Sista ansökningsdatum:2019-06-24

Ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga